Vaterán biztonságos telefont venni?
Sokszor vásároltam már és vásárolok a Vaterán és a TeszVeszen...
Volt, amivel jól ráfáztam, de többségében elégedett vagyok az üzleteléssel.
Mobiltelefont is vettem már így, nevezetesn 2 esetben, de mindkétszer úgy, hogy személyes átvétellel, előre kikötve, hogy szeretném kipróbálni a mobilt, csak akkor veszem meg, ha hibátlan!
(Sajnos, olvastam már rémtörténeteket, hogy a postán küldött készülék nem is hasonlított a meghirdetetthez vagy egy kukázott roncsot kapott a vevő a pénzéért, utólag nem tudta bizonyítani, hogy valóban átverték, elúszott a pénze.)
Egyébként minden mást postán szoktam kérni, de a mobillal ezt nem mertem megkockáztatni.
Használt mobilt mindenképpen személyes átvétellel vásárolj!!!
ÚJ mobilt (megbízható eladótól) lehet venni postázva is, de előbb alaposan nézd meg az értékeléseit és ne vegyél olyantól, akinek csak 10-20 eladása volt eddig... (Ez elég gyanús!)
Szóval, légy óvatos! :]
Szerintem nyugodtan vehetsz telót is a vaterán, de ha lehetőséged van rá, mindenképpen ragaszkodj a személyes átvételhez. Nekem eddig 6-7 telefonom cserélt gazdát vaterán, úgy, hogy volt amit ott vettem, de volt olyan is amit ott adtam, vagy cseréltem el.
Figyelj az eladó értékelésére, legalább 98%-os legyen.
miért? ha 97%-os az már gáz??
arra figyelj, hogy azért legyen már vagy 10-20 pozitív értékelése és emelett csekély legyen a negatívok száma.
Mondjuk, az sem mindig megbízható referencia, ha az Eladónak van 80 pozitívja, 100%-ban megbízhatónak látod, csak éppen nem a telefon eladásokból szerezte ezt a 80 pozitívat!
Éppen most tervezek mobilt vásárolni és az egyik Eladó által hirdetett telefont néztem ki magamnak.
A telefon 50ezer Ft lenne, ami nem túl drága, de ha nem működik és kidobhatom, akkor drága szórakozás volt!
Ezért ezt az Eladót alaposan elkezdtem vizsgálni és az derült ki, hogy a 80 db pozitív értékelését úgy szerezte, hogy a Vaterán VÁSÁROLT 1-2-100-200 Ft-os termékeket (szerintem ezek kamu termékek, amikkel egymásnak pozitívat tudnak adni!)...
Vásárol LEGO kockákat, meg diódákat, aztán erre gyorsan begyűjti a pozitív értékeléseket... :[
Kiderült, hogy egyetlen telefon eladása sem volt még!!!
Mikor meglett a 80 pozitívja, akkor feltett 3 db 50ezer Ft-os telefont.
Na, ettől biztosan nem fogok vásárolni, mert könnyen előfordulhat, hogy lelép a pénzemmel (amit előre kell átutalnom) vagy egy kikukázott xart küld a csomagban.
Viszont vannak a Vaterán olyan forgalmazók, akik évek óta eladnak, hónapról hónapra követhetőek az eladásaik és az értékeléseik is. Ők nem fognak becsapni, valószínűleg ezekből az eladásokból élnek, fontos nekik, hogy elégedettek legyenek a vevőik. Ők valamennyi garanciát is vállalnak a telefonokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!