BRIDGE VAGY DSLR? Válaszod indokold kérlek!
Azért azt sem ártana tudni, kinek-minek.
Egy abszolút kezdőnek nem biztos, hogy kell egyből a dslr. Pláne, hogy 170-ből újonnan csak egy egész alap dolog fog kijönni.
Ezt ne várd, hogy helyetted megválaszolják.
Körte vagy alma?
A DSLR jobban megdolgoztat, de cserében jobb képeket kapsz igaz drágább is.
A Bridge gép esetén egyszeri összegért kapsz némileg gyengébb minőséget, de egyszerűbb is vele az élet.
OFF
"...Egy abszolút kezdőnek nem biztos, hogy kell egyből a dslr..."
Hát bizony 15-20 éve a Zenit gépek fénykorában a legtöbb amatőr fotós egy SLR kamerával kezdett. :)
"15-20 éve a Zenit gépek fénykorában a legtöbb amatőr fotós egy SLR kamerával kezdett. :)"
Most viszont most van, és egyrészt sokkal nagyobb a választék, másrészt nagyságrendekkel drágább egy mai dslr mint anno egy zenit slr.
18:26
Csak arra céloztam, hogy akkor is megtanultak az emberek fotózni a manuál slr kamerákkal.
Akarat kérdése, nem pedig kezdő nem kezdő kérdés.
Annyira az se kell.
Használt DSLR gépek között van már nagyon ígéretes gépek. Ha pedig nem enged az ember a marketingnek és nem akar egy-két évente feleslegesen gépet cserélni, akkor nincs baj.
Pl én már jó ideje egy 30D használok és nem áll szándékomban a jövőben se cserélni. Évek óta nem költöttem fotós cuccokra, szóval nem igaz, hogy folyamatosan emészti fel a pénzt.
Viszont az igaz, hogy egyszeri nagyobb befektetést igényel az obikkal együtt véve. Ez használt váz esetén is meghaladja a 200ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!