Milyen típusú újratölthető elemet érdemes venni? Hány mAh-s legyen? Milyen márka megbízható?
Én tavaly nyáron vettem nyaralás előtt mert a fényképezőgéphez amit adtak(6 éves cyber-shot) az elem addig bírta, feltöltöttem, 10 vakus kép és kapcsolt is ki a gép...
Az eredeti Cyber-shot elem 2100 mAh, újkorában sokáig bírta nagyon, de most már 7 éves, tv-kapcsolóba használom így oda nem kell elemet venni, azt meg elhajtja sokáig...
közbe mama talált valami elemet, tette bele az órába, látom rajt a feliratot:rechargacell, gyors kikaptam a kezéből, ez 700 mAh, pótelemnek sürgős esetbe jó volt...
aztán kellett vaalmi, bemente a gazdaságosba, csak márkásba gondolkodta, tescós szóba se jöhet nálam ilyen téren, hát volt ára, közbe akivel mentem elkezdi hogy 15e-ért lehet venni új fényképezőgépet, csak nekem jó a 7 éves, igaz csak 4.1 mpixel-es, de olyan képet tudok vele csinálni, hogy csak na, meg a sony az csak sony marad...
aztán valamilyen elektronikai boltba mentem be, talán euronics, ott vettem 2000 mAh energizert, töltővel a 4 db. elem olyan 5000 volt ha jól emlékszem...
első töltésük után, ami nyáron volt, azóta kb. 1200 képet lőttem, itt-ott, videóztam vele egy kicsit, az egyik páros lemerült, a másikra még egy felest mutat a gép, szóval nekem nagyon bejöt...
ha esetleg tönkremennek akkor is csak energizer, bár aztmondják a duracell is volt, nem próbáltam
2500mAh körülit, vagy annál erősebbet, ha van pénzed.
Energizert ne vegyél, nagyon sok helyen szídják őket fórumokban, éppen olvastam, a töltőik sem jók.
Amiket ajánlanak: Sanyo Eneloop, Duracell Supreme, ha nincs más: Varta.
Az első kommentehez:
Ez nagyon hihetetlennek hangzik, amit írtál, milyen géped van? Mert a 2700mAh-s akksikkal sem lehet nagyon 4-500 képnél többet csinálni.
Első válaszolo vagyok.
A gépem egy Sony cybershot p73, nem mai darab, de nem eszi az elemet. A nyári képek 99%ánál nem kellett vaku ez kb. 600 kép volt csak az az 1 hét, igaz vadi uj 100%os elemekről van szó, de kattogtattam vele rendesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!