Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem sikerül? (További lent)

Miért nem sikerül? (További lent)

Figyelt kérdés
WAN-os router-rel miért nem tudok internetet megosztani? Sok mindent keresgettünk az interneten, a szüleim gépén. Kaptam egy laptopot, ami a szobában van, és sehogy sem sikerül megosztanunk a netet. Nekem van benne WIFI, de anyáéknak nincs, így a hálózat nélküli kapcsolat nem megy. Csak vezetékkel oldható meg, viszont ezzel van egy kis probléma: Szüleim gépében is be van kötve az internet, az enyémbe is be van dugva a router-hez kapott vezeték, és egyik gépen sem jelzi, hogy be lenne dugva. + Ha itt kihúzzuk a router-hez tartozó vezetéket, akkor itt megy az internet, de odaát nem. Viszont, ha mindkettő gépnél be van dugva, akkor sehol sem érhető el. Nem tudjuk mit csináljunk. Normális válaszokat szeretnék, és előre is köszönöm. (Router neve: SMC SMC7004VBR [BARRICADE])
2012. febr. 7. 17:00
 1/4 norberto79 ***** válasza:
Persze hogy nem megy. Szedj szét mindent azt a gépet amin eddig is volt a net kösd össze a routerral a modemböl jövöt ne dugd rá még a wanra. A gép legyen 1-4 ig valamelyiken, fellapozod a hozzá kapott füzetecskét, a lényeg hogy belépsz a router felületére egy böngészön keresztül tehát beirod a router elérési utját a címsorába. A router menüjében wan tipusát ppoe-ra állitod akkor hogy ha adsl netröl van szó, megadod az internetszolgálato szerzödésén levö felh nevet és jelszót amit kaptatok, beállitod neki hogy connect automatically vagy ilyesmi. Keress még olyat valahol hogy Clone MAC adress ezt is tedd meg. esetleg még a wlan-t szigorithatod, de egyenlöre próba. elmented az eddigi munkásságodat. Húzd ki a modemet az árambol a routert is WAN-ba bedugod a modemböl jövöt, rádugod esetleg a laptopot is próbaképpen (1-4 be és az asztalit is) Áram alá helyezed a modemet vársz amig szinkronizál, bedugod a routert is várol egy picit és ha ügyi voltál van net mindkét gépen, na ezt leirni sokkal több idő volt kb. 3 perc alatt beállitható. Nos?
2012. febr. 7. 19:59
 2/4 P.O.C. ***** válasza:

Egy kis olvasnivaló:

[link]

Ha nem vagy lusta, ez alapján mindent be tudsz majd állítani. Ja és az SMC7004VBR csak egy sima vezetékes router (ráadásul igazi őskövület), szóval nem tudom hogy jön ide a Wi-Fi.

2012. febr. 8. 09:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Norberto: Köszönöm szépen, de amit kaptunk routert az használt. Semmilyen használati utasítást sem kaptunk hozzá, és még a vezetéket sem adták ide. (Persze, ezt megértem, majd bolond lesz ideadni.)
2012. febr. 8. 14:24
 4/4 A kérdező kommentje:
SIKERÜLT! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A VÁLASZOKAT! :)
2012. febr. 14. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!