Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy régi fax gépem....

Van egy régi fax gépem. Lézeres vagy tinta patronos?

Figyelt kérdés

canon fax-270s a típus, így néz ki:

[link]

Ez lézeres, vagy patronos?

Nem nagyon értek hozzá, ma találtam rá az egyik szekrényem aljában és gondoltam kipróbálom. Tökéletes minőségben (tökéletest úgy értsétek ami illik egy ilyen régi téglához)

nyomtatja a felhasználói adatokat, viszont amikor másolok vele teljesen elhomályosodik.

2012. febr. 5. 22:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez szerintem még mátrixnyomtató elven működik, ha nyomtatás közben kattog mint az (AZ), akkor biztosan. :)
2012. febr. 5. 23:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem tintás.A lézeres gépekből az újabbak is nagyobbak mint ez.
2012. febr. 5. 23:05
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát lehet hogy mátrix mert ha közelebbről megnézem a másolatot akkor látni, hogy apró kockákból áll. Ugye igazam van? Szóval nagy valószínűséggel tintás. És honnan szerezhetnék ebbe valami patront, vagy ami ebbe kell. Vagy olyan drága lenne, hogy vegyek új másolót? :)
2012. febr. 5. 23:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Édesapám, a képen látható a fax típusa, innen akár 20 mp-ig is eltarthat, hogy a gugliban megtudd a választ. Persze ezt akkor érdemes megpróbálni, ha egyébként semmiképpen sem vagy hajlandó kinyitni és megnézni személyesen, hogy mi kell bele :)
2012. febr. 5. 23:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Festékszalag kell bele, eléggé kihalt dolog már. Nem hiszem hogy fogsz találni belőle, főleg ha napi használatra kell.
2012. febr. 5. 23:16
 6/10 A kérdező kommentje:

Édesapám, próbáld meg: írd be a gugliba hogy canon fax-270s

Ha valahol megtalálod hogy lézer vagy patron van benne akkor lehetőleg linkeld be ide. De ha észre vetted volna a kérdés alatt ott van a típus is, azaz tisztában voltam vele már a kép megnézése előtt is. Ide csak akkor írok ki valamit ha nem találom gugliba. Egyszóval kerestem, nem találtam ezért kérdeztem a tapasztaltabbakat.

2012. febr. 5. 23:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Oké, türelmes gyógypedagógus is vagyok, ha kell.

Tehát keressünk:

[link]

1. találat: CANON FAX-270S hőpapíros telefaxkészülék

2. találat: itt jön a vicces rész, mert itt látható a képed és itt is írja a pali, hogy hőpapíros.

Nálad tényleg nem érhető el a gugli?

2012. febr. 5. 23:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Nézd én ugyan ezeket az oldalakat végig néztem, de nem tudom mit jelent az a hőpapiros. Nem a guglival van bajom hanem ez egy régi sz@r a szekrény aljából ami hőpapiros.

Fiatal vagyok ma találkoztam életemben először ezzel a fogalommal.

2012. febr. 5. 23:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Nos, a kedves válaszoló ugyan lehetett volna illedelmesebb, de alapvetően igaza van, guglival kb. 3 perv kideríteni mindent.

Hőpapíros és a hőpapírra is szintén rákereshetsz. Nem kell hozzá nagyon öregnek lenni, ugyan ezen az elven működnek a pénztárgép szalagok, a parkolójegyek és még sok minden más. Egy hőérzékeny felület van a papírra rögzítve és ahol hő éri ott megfeketedik. Ebből következik, hogy nincs benne se tinta, se festék, maga a papír színeződik el hő hatására.

Bármely jobb irodaszer kellék boltban találsz hozzá papírt, hengerben kapható, hőpapír néven.

2012. febr. 6. 06:28
 10/10 A kérdező kommentje:

Na végre, a te hozzászólásod vártam. :) nem azért mert a többi nem segített, de így érthető, hogy miért nem csak a nyomtatandó észnél színes, hanem mindenhol feketedik a papír. :) És azt nem tudod miért lehet az, hogy amikor másolok halványabb a másolat mint amikor pl adatokat nyomtatok. Azt érdekesen gyönyörűre nyomtatja, de az nem érdekel engem.

Még egyszer köszönöm mindenkinek.

2012. febr. 7. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!