Mi baja lehet a nyomtatómnak hogyan lehet orvosolni?
Vedd ki és tegyél ablaktisztítót egy papírtörlőre és a nyomtatófejet óvatosan érintsd egyszer hozzá!!!Majd egyszer a száraz felére is.Ha megjelenik a szín, akkor tedd vissza és próbálj meg nyomtatni!Szerintem beszáradt az utántöltő festék.Nekem is volt ilyen.Ha tudsz, tehetsz bele még pár ml-t is!
Hogy töltötted után???
Légmentesen vissza kell zárni a tetejét.Különben másnapra beszárad a canon festék is!
Sok gondja lehet:
- utántöltő (gyak. nem ajánlott semelyik nyomtatóba sem)
- chipreset - hiába van tele a patron, ha egyszer szoftveresen leresetelt, akár lehet tökig is... :-/
- beszáradás (na pl. ezért javasolják a gyári patront) stb. stb.
Én most akarok venni nyomtatót - lézerrel szemezgettem, de sajna nem hogy 25.000oldalt nem nyomtatok havonta, de cc. 200-at sem... viszont a tintasugarasom folyamatosan b*szakszik ugyanígy... rendre beszáradt stb. stb. ...és k*rvára nem mindegy, hogy minden egyes nyomtatásnál kell venned 5000-, ft-os patronokat v. sem...
Szv. a tintasugarast én lassan felejtem... :-/
A lézer meg....ehh...
Nagyon szemezek a CISS-rendszerekkel-talán ez lehet a jó...
http://www.youtube.com/watch?v=k8DU7Vx_O1M&feature=related
A nyomtató melletti tárolóból pumpálja a tintát..., nem a patronba rohad bele. Ráadásul utántöltésnél is csak kis kupak leszed, és tölt, - nem leszel nyakig tintás,,,
Le szoktam pattintani a tetejét és feltöltöm, aztán palmatexel körberagasztom. Szigetelőszalaggal meg összeragasztom keresztben!Akkor letiltotta a patront!
Resetet kellett nekem is csinálnom vele, mert a tintafigyelő szívatott windows-nál!
Most linux alatt dolgozik és nem figyeli a tintaszintet a linux alatt!!!
Minden villog a nyomtatón ,de tökéletesen működik minden rajt, kivétel a tintafigyelőt!
Mp140-hez ezt találtam:
tsibe hozzászólása nono28 (12:01) részére előzmény | privát | 2010.12.02. 20:44 | válasz
itt egy pontos leírás a canon pixma mp 140-es multifunkcionális készülék patron reset-éről:
1) Húzd ki a nyomtató elektromos csatlakozóját a 220V-os hálózatból.
2) Nyomd le és tartsd is lenyomva a nyomtató BE/KI gombját, mialatt ismét csatlakoztatod az elektromos kábelt.
3) A BE/KI gomb nyomva tartása mellett, nyomd meg 2x a STOP/VISSZAÁLLÍT (vörös körben, vörös lefelé néző háromszög) gombot.
4) Engedd el a BE/KI gombot, majd kezd el folyamatosan nyomni a STOP/VISSZAÁLLÍT gombot. Ekkor a készülék LED kijelzője kb. 10 másodperc után a 0-ás számot mutatja.
5) Nyomd meg a (+) gombot. Így a kijelzett érték 1-re vált.
6) (Legyen papír a nyomtatóban!!!!!!!) Ha a kijelzőn az 1-es szám szerepel, akkor nyomd meg a SZÍN gombot (ez a START gomb is, ez egy zöld rombuszban egy | vonal). Ekkor 2 LED kigyullad, az egyik az A/4-es normál papír illetve az A/4 fotó papír. Most nyomd meg az ON/OFF gombot.
7) Nyomd meg 2x a SZÍN gombot, ekkor kinyomtatódik egy rövid sor, miután ez a végéhez ért, akkor a kijelzett szám ismét a 0.
8) Most vedd ki mindkét patront. Hagyd nyitva a nyomtató fedelét és húzd ki az elektromos hálózatból a kábelt.
9) Zárd vissza a nyomtató fedelét és csatlakoztasd az elektromos kábelt, és kapcsold be a készüléket.
10) A tintapatronok feltöltése után helyezd vissza őket a helyükre és már indulhat is a nyomtatás!
Sok sikert mindenkinek , remélem segített
Ha nem megy, próbáld meg külföldi oldalakon is megkeresni!
Vagy használj linuxot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!