Fényképezéshez értők, mi a pontos különbség a polárszűrő és az UV szűrő közt?
Ilyenjeim vannak:
Abszolút kezdő vagyok, ezeket úgy kaptam a géphez.
Hogy ne "égjenek" ki a szenzorok, ha véletlenül Napba fotózok, arra melyik a jobb?
Illetve igaz, hogy a polárszűrő egyben UV szűrő is, tehát az UV szűrő felesleges??
Igaz az, hogy érdemes mindig feltenni a polárszűrőt, ha tájakat fotózok, mert szebbek, telítettebbek lesznek a színek?
Ha van egy nagyon pici karc a polárszűrőn, meglátszik az a fotón?
Még annyit kérdeznék, hogy ilyen lencsetisztítóval a fent szűrőket is tisztíthatom? Vagy mivel szabad?
Köszönöm, felpontoztalak. A Napot úgy értettem, hogy melyik védi meg jobban a lencsét, mert a régi gépemben is egy csomó szenzor ki van égve, valószínűleg emiatt.
Még erre válaszolnál: Igaz, hogy a polárszűrő egyben UV szűrő is, tehát az UV szűrő felesleges?
Nap fotózáshoz egyik se jó.Az UV magas hegyen 2000m felett, és ködös párás időben használ. A polárral a csillogást pld kirakatüveg és az ég kékjét lehet erősíteni
A napot napszűrő nélkül fátyolfelhőnél meg nyilván naplementekor lehet fényképezni, mikor szemmel is bele lehet nézni.A polárszűrőt a téma beállításakor be kell forgatni a legnagyobb kioltásra.
Ami meg a Lenspenes tisztítást illeti: nem, az LP1 csak objektívek tisztítására alkalmas, mert az aktívszenes fejnek olyan a kiképezése, hogy csak homorú felületre fekszik fel, a szűrő pedig teljesen sík.
Azt hiszem, van erre külön tisztító, de szerintem erre megteszi a sima szarvasbőr is.
(Obi tisztításához viszont nagyon jó a Lenspen)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!