Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Melyik géppel készült képek...

Melyik géppel készült képek jobbak?

Figyelt kérdés

Két link:

[link]

[link]

D3100-es képekből kicsit több van, így ott nagyobb a szórás és több lehet a jó kép (meg D3100-nál soknál felsőbb kategóriás obival csinálták, a Canonnál egy-kettő kivételével az összeset kitobival), de úgy a kettőből két legjobbat nézve melyik jobb?

2012. jan. 28. 11:49
 1/6 gergoap ***** válasza:
Nézd meg a pixinfo.hu-n a tesztképeket, töltsd le, és úgy hasonlítsd össze őket! Így nem lehet.
2012. jan. 29. 19:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, találtam is két képet, amit ugyanarról a témáról készítettek, mindkettőt RAW-ban.

Canon féle: [link]

Nikon féle: [link]

A Canon-féle sötétebb, de ez lehet a másabb megvilágítás vagy a másabb beállítások használata miatt. Szerinted melyik szebb? Szerintem a Canon-os.

2012. jan. 29. 20:37
 3/6 gergoap ***** válasza:

Na látod nem vagyunk egyformák! :-)

Nekem a Nikon színei sokkal frissebbek, élénkebbek, a Canon-é mélyek, tompák. Igaz az kicsit élesebb képet ad, de függhet a beálítástól is.

Ajánlom megy el a Media Marktba és vedd a kezedbe is őket. Ami nekem pl. nem tetszik a Canon-ba: kicsi- műanyagos a fogása, ezer apró gomb össze-vissza.

2012. febr. 1. 16:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezen a szinten gyakorlatilag csak az ojektíven múlik, hogy melyik a jobb.
2012. febr. 4. 09:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Ezt hogyan érted? :) Úgy, hogy a két váz között minőségileg nagy különbség nincs, csak obikkal érzékelhetőek a különbségek? És objektívek tekintetében a Nikon vagy a Canon gyárt jobbakat? Persze tudom vannak más márkájúak is, amik legyártják szinte ugyanazt csak egyiket Canon másikat Nikon bajonettel. De a 'gyári' obiknál mi a helyzet?
2012. febr. 4. 13:37
 6/6 anonim ***** válasza:

"Úgy, hogy a két váz között minőségileg nagy különbség nincs, csak obikkal érzékelhetőek a különbségek?"

Jep, a legkomolyabb különbségük az ergonómiában, a váz fogásában van.

Objektívekben sincs egyértelműen jobb. Ha nagyon kevés a pénzed, Canon. Ha már 100 felett költesz külön az objektívre, akkor is attól függ, milyen célra kell a cucc. A 70-200 f4-re nincs Nikonos válasz, minden másra általában igaz, hogy a Nikonos kicsit drágább, de kevéssel jobb is.

2012. febr. 4. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!