Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy 12V-os 4Ah-ás akkumulátorb...

Egy 12V-os 4Ah-ás akkumulátorból maximum hány voltot lehetne kihozni ha transzformálom? (Ampermennyiség nem számít)

Figyelt kérdés

Egy Projektemhez lenne szükséges,a lényeg hogy minél magasabb feszültség és minél kisebb Amper szám legyen.

Illetve milyen transzformátorra lenne szükségem? (Sajnos sokat nem tudok róluk,így csak tipp szinten tudok kérdéseket mondani,PL:hol tudnék ilyen transzformátort beszerezni,mit kell egy transzformátornál figyelni,milyen értékekre stb.) Válaszokat előre köszönöm! :)

2012. jan. 19. 20:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

1. Nem kell feltranszformálnod.

2. Tedd kb 4 mm közelbe az elektródákat (pl műanyag távtartóval fogd össze)

3. Legyenek az elektródák olyan nagy felületűek amilyen csak lehetséges.

2012. jan. 21. 22:37
 12/16 Sándor G ***** válasza:

Én műszerész vagyok nagyfesz panelokat trafókat gyártottam ionizátorba, az ák. 10-13V-ról működött.

Akár akkuról is,pl. 4Ah/12V -ról 7-8óráig üzemelt, kipróbáltam.

A nagyfeszültséget impulzus áramkör állitja elő egy 555Ic, +kapcsoló tranzisztor, +nf.trafó segitégével, illetve, az imp.trafó kimenetére egy 5diódás HV sokszorozó van kötve, ami szintén a panelba lett beépitve,

10V ról 10Kv, 12V/Dc.ről már 15-16KV, jön ki belőle, garantáltan, nagyfesz előtéttel müszerrel lett megmérve.

Az áramerősség csekély kb.0,004mA, emberre veszélytelen, de azért +csip rendesen.

2012. márc. 2. 18:17
 13/16 Sándor G ***** válasza:
Az ilyen nf.áramkörökben nem használnak 230V-ot, mert az életveszélyes lenne, ráadul nem is gazdaságos, pl. egy 50Hz es trafóra néhányszor tizezer menet kellene, 8-10KV, előállitásához,mig egy kapcsolóüzemű trafóra 1600-2400 menet elegendő, ráadásul ez utóbbinak a fogyasztása mindössze 5-6W, a méretei is kisebbek.
2012. márc. 2. 18:22
 14/16 Esprimo Mobile ***** válasza:
én használok 220-voltos autos invertert 12-volt 14-amperos elektromos bicaj aksiról foraszto pisztoly , rosz aksiju laptopom mobil használatához 4000-ft-ért vettem. Autoba , motorba valo gyujtotrafó esesetleg nem lehetne megoldás? Nem értek hozá de a. Nagyfesz kimenet egyik poólusa közös az aakumlátor negattivjával a testelt vázon és motoron keresztül , ez szerintem egyen áramra utal. És. Legalább 20-ezer voltot termelhe
2013. jan. 19. 08:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem a fesz, az áram számít.

4 amperórás akkutól ne várj csodát.

Nekem 12 voltról 20-25 ampert vesz fel a hidrogén generátor.

Van egy galvanizáló kádam is, ott 3,5V! mellett 40 amperral dolgozik.

2013. jan. 19. 09:48
 16/16 anonim válasza:
Kisebb egyenfeszültségből lehet nagyobbat csinálni! Mondjuk 12V-ból 500V -ot. A lényeg, hogy a 12V egyenfeszültséget gyorsan ki-be kapcsolgatjuk, mely által létrejön az indukció, akár a hálózati váltófeszültés esetében. Ezt a hullámos feszültséget vezetik rá transzformátorra(primer). A trafó másik végén(szekunder), jelentkezik a feltranszformált váltó feszültség, amit aztán egyenirányítanak.
2013. okt. 6. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!