Egy 12V-os 4Ah-ás akkumulátorból maximum hány voltot lehetne kihozni ha transzformálom? (Ampermennyiség nem számít)
Egy Projektemhez lenne szükséges,a lényeg hogy minél magasabb feszültség és minél kisebb Amper szám legyen.
Illetve milyen transzformátorra lenne szükségem? (Sajnos sokat nem tudok róluk,így csak tipp szinten tudok kérdéseket mondani,PL:hol tudnék ilyen transzformátort beszerezni,mit kell egy transzformátornál figyelni,milyen értékekre stb.) Válaszokat előre köszönöm! :)
1. Nem kell feltranszformálnod.
2. Tedd kb 4 mm közelbe az elektródákat (pl műanyag távtartóval fogd össze)
3. Legyenek az elektródák olyan nagy felületűek amilyen csak lehetséges.
Én műszerész vagyok nagyfesz panelokat trafókat gyártottam ionizátorba, az ák. 10-13V-ról működött.
Akár akkuról is,pl. 4Ah/12V -ról 7-8óráig üzemelt, kipróbáltam.
A nagyfeszültséget impulzus áramkör állitja elő egy 555Ic, +kapcsoló tranzisztor, +nf.trafó segitégével, illetve, az imp.trafó kimenetére egy 5diódás HV sokszorozó van kötve, ami szintén a panelba lett beépitve,
10V ról 10Kv, 12V/Dc.ről már 15-16KV, jön ki belőle, garantáltan, nagyfesz előtéttel müszerrel lett megmérve.
Az áramerősség csekély kb.0,004mA, emberre veszélytelen, de azért +csip rendesen.
Nem a fesz, az áram számít.
4 amperórás akkutól ne várj csodát.
Nekem 12 voltról 20-25 ampert vesz fel a hidrogén generátor.
Van egy galvanizáló kádam is, ott 3,5V! mellett 40 amperral dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!