Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen potik, kondenzátorok...

Milyen potik, kondenzátorok kellenek egy Les Paul típusú gitárba?

Figyelt kérdés
Konkrétan mind a 4 potméter és a 2 koncenzátor értéke érdekelne. 498T és 1 spektrum nyaki humbihoz. Most 500 kilós lineárisok vannak benn, de ha halkítok búg, meg recsegnek is, ezért szeretném lecserélni őket. Valószínűleg a kondik is dögök, ezért búg. Árnyékolásnak okés 1 sima alufólia? Előre is köszi!
2012. jan. 3. 16:59
 1/4 A kérdező kommentje:
Köszi, már megtaláltam. 500K-sok csak aztnemtudom, linerásiok vagy logaritmikusak... Meg 400V -os 0.22uF-es kondit honnan lehet szerezni... Nem lesz olcsó játék..
2012. jan. 3. 22:04
 2/4 anonim válasza:

Erősítőt építettem anno innen szereztem be a cuccokat : [link]

Sokkal olcsóbb mint a boltban még ha a postát beleveszed akkor is. Az erősítőhöz én lineárisokat használtam szerintem egy kaptafa ugyan az történik.

2012. jan. 4. 22:42
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi! Stageshopon néztem 500k-s CTS potikat. drágák, de világelsők. Amúgy igen, az erősítőnél is fontos, hogy audio minőségű potit használj. még1szer köszi
2012. jan. 23. 21:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Elmész egy elektronikai alkatrész boltba és kapsz ~20 Forintért kerámia kondenzátort. Ha jó minőséget akarsz, akkor inkább fólia kondit vegyél. Bár a szottyos hanghoz talán pont a gyenge minőségű kondenzátor is hozzájárul. Egyébként meg nem kell 400 voltosnak lennie. Alaphelyzetben kb 300mV (0.3 volt) jön le a hangszedőről.

Erősítőre dugáskor esetleg rákerülhetnek a gitárra nagyobb impulzusok, de azok is csak néhány voltosak. Bőven elég a 100 voltos standard fólia.

A potméterek meg "hosszúnyakúak", így érnek át a top-on.

A sima bolti potméterek nem jók ide.

2012. febr. 12. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!