Laptopot estére nyitott vagy csukott állapotba kell
tartani?
Figyelt kérdés
nem fog meglazulni benne semmi? csak itthoni használatra van, nem hordom magammal. estére ha nyitva hagyom, nem lesz baja? ha pedig becsuknám, nem lazul el a csavar és nem fog könnyen mozogni a képernyő? ha értitek mire gondolok... köszii
2012. jan. 2. 23:06
1/10 anonim válasza:
becsukva kéne tárolni, nem véletlenül úgy találták ki. ha kinyitod, akkor meg porfogó lesz, ami a billentyűzetnek nem túl jó.
2012. jan. 2. 23:11
2/10 anonim válasza:
Ezen már én is agyaltam. Nemrég vettem meg életem első laptopját azelőtt gépem volt.
Eldöntöttem, hogy nem zárom le szerintem semmi baja nem lesz így mégis mi baja lenne, ha hozzá se nyúl az ember.
Én nem ismerem a belső műszaki dolgait, csak a lecsukható tetejű mobilomból indulok ki. Nyáron azért került szervizbe mert a ki-be nyitogatástól valami kis alkatrész kifáradt és eltört.
Nem hiszem, hogy baja lehet a gépnek ha nyitva marad én is gyakran hagyom így de szívesen hallanék szakértő véleményt mert egy lapost nem lehet összemérni egy telcsivel.
2012. jan. 2. 23:14
3/10 anonim válasza:
Pár év alatt úgyis meghalnak a zsanérok minden laptopban, de elég akkor vigyázgatni rá (vagy cserélni - a zsanért vagy az egész laptopot). Alapvetően jobb neki lecsukva aludni.
2012. jan. 2. 23:14
4/10 anonim válasza:
Nekem már tört el a zsanér a notebook-omon széria hiba miatt, szerencsére gariba megcsinálták.
Ha csak otthoni használatra van én a helyedben nyitva hagynám,csak letakarnám egy terítővel hogy ne lepje a por.
Hivatalosan amúgy nem káros egyik tartási mód sem.
Üdv
2012. jan. 2. 23:15
5/10 anonim válasza:
Ha órákig nem használod nem árt ha lecsukod, mert porosodhat meg a gömbcsuklóknak sem tesz túl jót ahol kinyitod a tetejét. Ezeket így találták ki.
2012. jan. 2. 23:17
6/10 anonim válasza:
Csukd le, én nekem is laptopom van, és úgy tartom éjszakára.
2012. jan. 3. 01:49
7/10 Macs1209 válasza:
Laptopfüggő, én általában naponta letörlöm + porszívó végével elszaladok felette. 2 éve használom így, kutya baja sincs. Inkább, mint hogy zsanért cseréljek.
2012. jan. 3. 08:13
8/10 anonim válasza:
Nem mindegy? A csavarok nem lazulnak ki csak úgy. Szóval ilyen értelemben nem számít, hogy nyitva vagy csukva van.
2012. jan. 3. 18:58
9/10 Macs1209 válasza:
Zsanér lazul ki, a fordórész, nem a csavar. Vagyis konstrukciótól függően lehet olyan is, hogy kinyitod, és nem áll meg ott a kijelző, ahol kinyitottad, hanem előrébb, hátrébb dől, nem lesz stabil, végső esetben pedig nem képes megtartani, és végpontig engedi.
2012. jan. 3. 19:17
10/10 anonim válasza:
Az még jó is, ha csak a zsanér fárad el. A legtöbb laptopon eltöri a fedlapot, cserélheted azt is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!