Milyen megoldást kéne találnom arra, hogy külső HDD-met beolvassa egy asztali lejátszó?!
Figyelt kérdés
Van egy LG HXD7 típusú 500 GB-os külső hdd-m amit szeretnék, hogy beolvasson egy asztali lejátszó, de problémám akadt a fájlrendszerrel! A lejátszom csak FAT fájlrendszeren alapuló eszközöket olvas be a hdd m viszont NTFS fájlrendszeren alapul. Formázás alapján megtudnám csinálni exFAT -ra de nem tudom mennyire célszerű?! Pendrive-ra nem lehet 4gb nál nagyobb fájlt másolni azért vettem a winchestert, mivel full hds filmeket szeretnék nézni aminek a terjedelme felmehet akár 15-20GB-ra is. Hogy oldható meg? ( Kicsit kesze-kusza ezért elnézést! )2011. dec. 30. 22:25
11/17 A kérdező kommentje:
Igen a hangfalak miatt is.( 5.1 re vágyom ha már megvan hozzá a hangfal. - Tvről átkonvertálva még nem jöttem rá hogy adhatja át az 5.1 et mivel eddig csak a 2.0 ment(mélyládával) ezen aszt értem, hogy a házimozin kétféle választási lehetőség van ha a tv-ben az usb 1. aux opt és a tv/audio egyik se képes átadni az 5.1 et ) Többnyire igen avis videókat nézünk, de feleslegesnek és időpocsékolásnak tartom föl másolni ill. letörölni a dolgokat mivel van merevlemezem azon kb eddig 4000 fájl található és a házimozi és/vagy a többi asztali lejátszó kb.: 9999 fájlig tudja beolvasni a "dolgokat". Amúgy is a torrent oldalakról egyből a külső merevlemezre töltöm rá a filmeket,zenét esetleg képet és ha hordozható miért másoljam feleslegesen másik eszközre?! Ezért kéne a segítség. NTFS-t a lejátszók nem olvassák be csak a FAT ost ( FAT nál is van több lehetőség FAT32 és az exFAT, nekem az is kéne hogy nagyobb fájlokat is tudjon kezelni!( HD-s videók miatt ) Ezért a FAT32 kilőve :/. Az exFAT -t nem ismerem mint fájlrendszert. ) Kicsit tömör, remélem nem kuszáltalak össze.
2011. dec. 31. 14:14
12/17 A kérdező kommentje:
Azért hálás vagyok, hogy 31. én is még áldozol az idődből rám! Köszönöm!
2011. dec. 31. 14:21
13/17 anonim válasza:
Lehetséges megoldás: 2 partíció a merevlemezre.
1. Fat 32 az avi filmeknek a házimozihoz.
2. NTFS a tévének a HD filmekhez.
Azt érdemes lenne előzőleg kipróbálni, hogy az eszközök mit szólnak a 2 partícióhoz. /például a tévé látja-e a 2. partíciót/
14/17 anonim válasza:
A munkám miatt kissé egybefolynak a napok, ezt a mait sem érzem már különlegesnek, holnap meg dolgozom, úgy mint bármikor az év folyamán.....:)
15/17 anonim válasza:
Ja és exFAT-tal szerintem egyik sem működne.
16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a korrekt választ! Boldog Új Évet Kívánok! ;)
2011. dec. 31. 14:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!