Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 12 voltból szeretnék 20...

12 voltból szeretnék 20 voltot csinálni mekkora transzformátor kell?

Figyelt kérdés
hány menetes?
2011. nov. 24. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha a 12V-ra 12 menet elég ( a méretezés szerint) akkor 20-hoz 20 menet kell. (Azért korrekcióra szükség van).

Itt inkább az arányokat figyeld.

Attól tartok, hogy egyenfeszültséget szeretnél "transzformálni", azt nem lehet transzformátorral, oda inverter kell, az meg már tranzisztorokkal, integrált áramkörökkel, vasmaggal, MENETSZÁMMAL megtűzdelt eszköz.

2011. nov. 24. 19:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok: minden transzformátor alapadata:

bemenő feszültség, kimenő feszültség, TELJESÍTMÉNY!

Tudod mekkora trafók vannak PAKSon? Nem akkora, mint a mobiltelefonod töltőjében. Mindkettő transzformátor. (Utóbbi lehet más is).

2011. nov. 24. 19:28
 3/6 A kérdező kommentje:
egyen-t szeretnék feltranszformálni
2011. nov. 24. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a második hozzászólásban eléggé világosan benne van, hogy a teljesítmény ismerete nélkül nem lehet válaszolni!

Trafó is van 5 dekás, meg 5 tonnás, nyilván nem egyforma teljesítményűek.

Én válaszoló lennék, ehelyett kérdeznem kell, de azt már megtettem.. Most adom fel...

2011. nov. 24. 20:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Kitaláló show keretében átmegyek Uri Gellerbe, laptophoz kell, ca. 3,5A..

Így kérdezd legközelebb.

2011. nov. 24. 20:14
 6/6 Gugu Gabor ***** válasza:

Egyen áramot nem fogsz tudni transzformálni az csak váltó nál működik.

Mint fent írták neked inverter kell vagy stepupconverter, de ezzel jobban jársz ha készen veszel egyet mint építesz. (a kérdésedből ki indulva nem ép az elektronika a hobbid)

2011. nov. 24. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!