Mekkora jelentősége van a beépített fokuszmotornak? (Nikon d3100)
Üdv!
Barátnőmet szeretném meglepni egy új objektívvel, csak nem értek a témához, úgyhogy egy kis segítséget kérnék!
Amikor megvettük a gépét (d3100) azt mondta a boltos, hogy "ebben nincs beépített fokuszmotor", úgyhogy a későbbi lencseválasztásnál figyeljünk oda arra, hogy az objektíven legyen AF-S!!!
Namost akkor ha én egy Nikon AF 85mm f/1.8 D objektívet szeretnék (portré fotozáshoz), akkor az problémát okozhat? Mekkora a jelentősége annak az S betűnek ?:))
Igen, nagyon jelentős gondot okozhat. Mivel nincs az objektívben fókuszmotor (ezt jelenti az S betű hiánya), és a gépben sem, ezért nem lesz autófókusz vele. Tehát csak manuálisan lehet tekergetni, ami baromi zavaró.
Ha portréra akarsz objektívet, akkor inkább nézz valami AF-S 50 milliméterest (1.8 vagy 1.4, de az utóbbit nem ismerem). Bár ez attól is függ, mije van eddig a csajnak...
Köszi a választ... !
Eddig csak egy alap 18-55 kit obi van, meg egy 70-300 tele...
1 éve fotózik és úgy látom ebbe a portré irányba mozog leginkább...
Akkor ez a 85 mm felejtős :(
Jobban jártam volna, ha gépvásárláskor rászánok még egy 100ast, mert most eléggé megvagyok lőve amikor objektivet kell venni...
na de akkor keresek valami mást
Ez tipikus Nikon betegség. Viszont egyre inkább fejlesztik az AF-S parkot, úgyhogy ez csak jobb lesz.
Mellesleg én azért megnézném ezt:
Vagy ezt:
Nem 85, az igaz, de még ez is klasszikus portrétartomány. Az ár/érték aránya egyértelműen az olcsóbbnak jobb, egy elég friss és jól sikerült tervezés.
Egyébként én portrézni a 2.8-as stabilizátoros makroobimat használom, csak az kicsit drága buli és néha kicsit hosszú is.
igen, éppen az általad belinkelt 2 obi közti képminőség különbséget kutatom.
sok tesztet, kép összehasonlítást találtam.
azt állapítottam meg, hogy az ára 2szer annyi az 1.4nek, de nem tud 2szer annyit :)
de azért szemmel láthatóan szebbek a képei...
kérdés, hogy megéri e az árkülönbséget.
véleményem szerint lehet, hogy megéri.
nekem csak egyszer kell szívni a fogam a +50 ezer miatt, de az asszony az élete végéig élvezhetné az előnyeit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!