FL Studio 8hoz szeretném a Yamaha psr 290es szintetizátoromat használni?
Ne a lineinbe dugd, hanem midivel csatlakoztasd.
A hangkártyádon nincs midi port, úgyhogy szükséged lesz egy ilyenre:
4000 ft körül van.
Tudom, erről beszélek.
Nagyon combos hangkártya kell ahhoz, hogy ne késsen a hang.
Persze, biztos jobb. Bár a mai laptopok annyira nem is rosszak, a Dell N5010 hangkártyája már egész élvezhető gitárral.
Ha azt a kártyát használod alapértelmezettként, akkor az fogja a midit is kezelni, valószínűleg. De most is meg tudod nézni, FL-ben állítsd át ASIO-ra, ha fel vannak telepítve a hangkártyád driverei, látni fogod, milyen latency-t tud. Pontosan nem tudom hol kell, csak Nuendom van.
Most megnéztem, a hangkártya ASIO-ja 2 ms-t tud, de ez csak gitározni jó, a Nuendot DirectX Full Duplex driverrel használom, így 45 ms, ez már nem túl jó élő játékhoz, de szórakozni jó.
Sajnos a komoly kártyák 60 fölött vannak, így én is maradok ennél a jó öreg Audigy-nál.
3-4 ms szerintem élhető, ha azt recsegés nélkül tudja hozni VSTi-vel.
Ez jó kis darab, és ebben alapból van midi port, így nem kell hozzá kábel se. Ha jó a kábeles megoldás, akkor szerintem bármelyik E-MU kártya megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!