Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » RAW formátumban fotóztam,...

RAW formátumban fotóztam, csak simán kábellel tettem a laptopra, NEF fájlként töltötte rá. (? )

Figyelt kérdés
Az IrfanView nem játssza le (meg semmi más se), mi a teendő?
2011. okt. 17. 23:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Vannak ingyenesen letölthető szoftverek, amikkel a képeidet egyik formátumból a másikba konvertálhatod. Írd be googleba, hogy nef to jpg converter, aztán reméljük kiad valamit :)
2011. okt. 18. 00:41
 2/3 anonim ***** válasza:

A NEF a Nikon saját RAW formátuma. Egyrészt van a Nikon honlapján egy progi, amit letöltve a Win megnyitja:

[link]

Valamint ott van a ViewNX, ami alap szerkesztés enged és amivel JPEG-be alakíthatod a képeket:

[link]

Másrészt ahhoz, hogy tényleg ki tudd használni a RAW előnyeit, olyan képszerkesztőt kell keresned, ami kezeli ezt a formátumot. Ilyen a Photoshop (ami kicsit talán macerás képek nézegetéséhez/rendezgetéséhez), a Lightroom (nagyon jó, ezt használom), a CaptureOne (sok helyet foglal, de jó) és még sok más.

Érdemes egyet jól kitanulni, és azzal nagyon sokra lehet jutni. Viszont ha nem használsz ezekhez hasonló profi képszerkesztőt, akkor nem érdemes RAW-ba fotózni, jó a legjobb JPEG is.

2011. okt. 18. 01:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Paint Shop Pro 9 kiváló erre a feladatra.

Ha meg nem akarsz sokat sz@rakodni vele, akkor jpegbe fotózz.

2011. okt. 18. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!