Miért van az hogy vibrál a monitorom?
Valószínűleg nem a kábel a ludas, hiszen azon komoly áram nem folyik, csak jelátvitel van.
Ha a gép és a modem között húzod szét, akkor is megszűnik?
Én először megpróbálnám arrébb rakni az egész gépet asztalostól, ha megszűnik akkor azon a helyen van valami zavar.
Ugyan lehurrogtak a válaszom miatt de szerintem itt is hasonló a probléma mint itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..
Lehet hogy földhurok,de az is lehet hogy a modem szórakozik,nem szigetelték rendesen a benne lévő áramköröket ezért van egy rádiós szórásuk.Summa-summárum ezt teszteld le:
Összedugsz mindent hogy zizegjen a monitor,előállítod a hibajelenséget:
1)Ármtalanítsd a modemet,azaz húzd ki a villamos hálóból.
ha megszünik a zizegés akkor a modem szórakozik,ekkor szolgáltató hívása és modemcsere(ezt a verziót tartom kevésbé lehetségesnek.)
VAGY
2)Tekerd ki a koax kábelt a modemből,de a modem maradjon áram alatt.Ha megszűnik a zizgés akkor földhurok.No szerintem ez a valószinübb(nálunk is ez volt) és sajnos ez a mcerásabb.Le kell választani(galvanikusan) a belső koaxkábel hálót a külsőtől.Ez most bizonyára kicsit halandzsa de ha elolvasod a linkelt oldalt és ott hobbielektronikán lévő cikket már világos lesz.
Lehet lehet kereskedelmi forgalomban is kapni eféle leválasztót,de el is lehet készíteni.Ez a hibajelenség megint a szolgáltató hanyagságából adódik,nekem 2 TV tunerem ment rá mire rájöttem erre a földhurok dologra ami bizaki tudja nyírni a közvetlen rákapcsolt cuccokat(nyugi a gépet valószínüleg nem mert közvetve van rákapcsolva.).
Szóval írásodból arra rájöttünk hogy nem a gépeddel van a baj.Ígyhát valahol a hálózaton vannak problémák,a modem felöl,ki kell deríteni azoldalról is pontosan mi a baj.
1)Ragd össze a gépet úgy ahogy zizegni szokott!
2)Húzd ki a modem tápkábelét ami a konnektorba megy.
Ha nem zizeg akkor ott a baj!Ha nem:
3)Dugd vissza a modem tápját.
4)Húzd ki a modemből a koax kábelt,az egy olyan fehér színű kábel ami ilyen 8 oldalú csavarral van a modembe rögzítve,ilyesmi megy a TV-be is.Ha ezután nem zizeg akkor ott a baj!
Mondd el a tapasztalatod,utána mondom a többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!