Ívhegesztés közben megrázhat az áram?
Ha úgy fogod meg hogy rossz a gép akkro simán meglehet tőle halni.
A vasat rögzítsed,szorítóval,csipesszel,satuval vagy hegeszd oda.Találd fel magad!
A halálos áramütéshez 0.05 Amper is bőven elég.
Egy átlagos heggesztőtrafót 60-180 Amper közti tartományban üzemeltetünk.
Szóval csak alaphangon is a halálos Áramerősség 1200-szorosával dolgozik.
Ha egyik markodba a munka-másikban a testkábelt tartanád, azonnal annyi Áram megy át rajtad, aminek egyébként a vasat kéne, hogy megolvassza.
Ha valaki nem ért egyet, nézze utánna Ohm törvényének, végezzen fém-vagy villamosipari iskolát (mint én), vagy egyszerűen csak olvassa egy trafóhoz mellékelt műszaki leírást.
"végezzen fém-vagy villamosipari iskolát (mint én), "
Ezzel nem dicsekednék a helyedben.
Mitől is menne át rajtam akkora áram ha megfogom az elektródát ami a vasat is megolvasztaná?
Érintésvédelemben U L Limit feszültség 50 V AC ill. 120 V DC. Éppen ezért készülnek a trafók olyan feszültségre, ami nem haladja meg ezt.
Amihez nem értel, nem kéne okoskodni.
6000 voltos feszültség is könnyen indukálódhat egy széken, in cssk ficeregdz egy kicsit és èpp, hogy csak megcsíp.
Járó motorról húzd ke a pipát, tedd bele az újad, és igen csak kellemetlenül fog érínteni a 12 Volt.
Az áramerősség a lényeg itt, Az Amper!!
"Amihez nem értel, nem kéne okoskodni."
Na pont jó mndja.
"Járó motorról húzd ke a pipát, tedd bele az újad, és igen csak kellemetlenül fog érínteni a 12 Volt."
Nem 12 volt. Szerinted a gyertyánál 12V áthúzna? Tudom hogy tudod hogy nem.
"Az áramerősség a lényeg itt, Az Amper!!"
Ja, bebizonyítottad ezzel a pipa trükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!