Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fenykepezogephez inkabb...

Fenykepezogephez inkabb vakut, vagy allvanyt vegyek eloszor?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyiket hasznalnam tobbet? (ti melyiket hasznaljatok tobbet?) Barmilyen fotozashoz...
2011. szept. 30. 18:56
 1/9 anonim válasza:
Én a vakut venném először...... véleményem szerint arra gyakrabban van szükség.
2011. szept. 30. 19:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Attól is függ, mi a fő profilod. Nekem van mindkettő, de a vaku sokkal többször kell. (Itt most egy dönthető fejű rendszervakura gondolok, mint a Canon EX 430 II, ez alatt a kategória alatt nem érdemes semmit venni.) Ez bederíti az egész szobát bármilyen bulin vagy családi eseményen és nincs így alacsony ISO-n lehet színhelyes képeket készíteni. Egy megváltás...

Az állvány csak városnézéseken, nyaralásokon éjszakai látképekhez kerül elő, de mostanában egyre kevesebbszer, mert macerás cipelni.

2011. szept. 30. 20:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha van beépített vakud (szerintem az előző válaszolók ezt nem feltételezték), akkor persze állványt vegyél hiszen a beépített vakúval is sok probléma megoldható.

Ha nincs beépített vakú, akkor persze az a fontosabb.

Persze függ attól is mi a profilod vagy zsánered.

2011. szept. 30. 22:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát, egy normális rendszervak a beépítetthez képest ég és föld. Egyébként ha nincs beépítettje, akkor mit használ? Nikon D3? :)
2011. okt. 1. 00:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Vakut, ez nem is kérdés. A beépitett vakuval csak pofán dörrentheted a kuncsaftokat, de pl. egy szobában a plafonravillantós vakuzás, ahogy itt valaki irta maga a "megváltás"

És egy normális vaku + érzékeny iso egészen meglepő teljesitményre képes :)

2011. okt. 1. 00:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát ugye nem írta, hogy digitális gépe van szóval ha nem akkor bizony jó eséllyel nincs beépített vaku.

Az okés, hogy a rendszervaku és beépített között nagy a különbség, de én őszintén szólva családi témáknál nem használok vakut inkább magas iso-t.

Akármilyen jó egy vaku, abban van egy kicsi természetellenes egy mindennapi helyzetben.

Ha stúdió fotózom az más tészta és egész jó kis stúdió szettem van 4 vakuval és még jó pár lámpával, de ez nem családi pillanatképekhez van. :)

Ameddig nem kezdek riporterkedni, vagy esküvő fotózni, addig nekem nem kell a rendszervaku.

2011. okt. 1. 01:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk olyan szempontból nincs értelme a vívódásnak, ahogy itt utaltak már rá a többiek, ha egyszer vesz vakut az ember, annak akkor van értelme ha az dönthető fejű és az se árt ha forgatható is.

Ez márkásban 100-150ezer Ft, kínai occó' az 35-50ezer forint.

Állvány pedig 3-5ezerért is kapsz már, szóval nem hinném, hogy az állvány megvétele oszt vagy szoroz ebben a tételben.

2011. okt. 1. 14:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért ha egy tükrös vázat akarsz egy telével állványon használni, oda nem elég a 3-5 ezres kategória. Egy masszívabb állvány és gömbfej simán belekerül 40 ezerbe manapság. Az én tripodom a középkategóriás fejjel majdnem hetvenbe került, pedig nem is hidrosztatikus. De ha gyengébbet veszek, egy hosszú exponál a 24-70 lehúzza a gép orrát...

A nem digitális, beépített vaku nélküli gép felvetése jogos, elnézést érte.

2011. okt. 1. 17:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Na azért ne essünk túlzásba. :)

Persze mindenből lehet extrém drágán venni, de állványból általános célra már egy ilyen vastagon jó:

[link]

3,5 Kg bír egy EOS 1D alig több mint 1kg, de az átlag DSLR inkább 0,5kg. Átlag teleobjektív 1,5 kg, de középen nehezékkel stabilizálható.

2011. okt. 1. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!