Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Jack dugó visszacinezése...

Jack dugó visszacinezése lehetséges az arról levágott kábelról?

Figyelt kérdés

Az a helyzet h. össze kéne cinezni a jack dugot az arról levágott kábellal,meg volt törve azért vágtam le,és most múködő képesé szeretném tenni,pár kép róla,jha azt akarom h. melyik szint mihez cinezem...

[link]

---------------------------

[link]

2011. szept. 6. 21:46
 1/9 anonim ***** válasza:

vegyél egy forrasztót, egy cint, és egy vadiúj jack dugót.

az összegányoltat meg dobd ki, mert nemcsak csúnyán néz ki, de mindig megfogod a forrasztott felületet huzogatáskor, és jó eséllyel leszabod róla a vezetéket.

2011. szept. 6. 21:51
 2/9 A kérdező kommentje:
azt megoldom már h fogofelület meg minden de pls segitsetek hogyan kell viszacinezni nagyon kellene 10€-m rámehet ami most azért nem lenne rosz!!! csak ugy
2011. szept. 6. 21:55
 3/9 anonim válasza:
Amikor levágtad tudod melyik huzalt melyiktől vágtad el? illetve van otthon ón is, meg forrasztód is? ha kábelt forrasztasz meg kell csupaszítani fél-fél centit, és beónozni előre mind2 felét. utána pákával könnyen összeforraszthatod. ne felejtsd el jól körbetekerni szigszalaggal kölün a forrasztásokat miután befejezted, nehogy zárlatos legyen
2011. szept. 6. 22:04
 4/9 anonim válasza:

[link]

ezen az oldalon meg tudod nézni mi hova megy. ha bemeneti jelet adsz az eszköznek, egy oszcilloszkóppal, kimeneti jellel egy jelgenerátorral meg tudod nézni hogy melyik melyik vezetékel lesz használható. Csavard le a Jackről a szigetelt rész, és meglátod a további csatlakozókat.figyelj ne érjenek egymáshoz a kábelek, mert elég fura jeleket fogsz látni! ^^ további segítségért írj PM-et

2011. szept. 6. 22:32
 5/9 anonim ***** válasza:
2011. szept. 6. 23:38
 6/9 anonim ***** válasza:

A színeket ne nézd az előzőn se, mindegy.

[link]

2011. szept. 6. 23:40
 7/9 A kérdező kommentje:
ha vennék uj jack dugót abba csak bele kéne szurnom vagy h. müködne?
2011. szept. 7. 13:48
 8/9 Gugu Gabor ***** válasza:

Nem szúrnod forrasztanod...

Elmész a boltba veszel egy szerelhető lengő jacket (nem nagy tétel)

szétcsavarod a fémrészről a fekete műanyag részt letekered

elvileg látni fogod forrasztható csatlakozókat

[link]

itt a képen látszik (a színekkel most ne törődj)

A vezetéket be ónozod (cinezed)előre ahogy fent már írták Ahogy a képen látod vannak kis lyukak a csatlakozón a megfelelő sorrendben oda bedugod és megforrasztod. Pákával egyszerre melegíted a csatlakozót és a be cinezett vezetéket ha a cin megolvad akkor tegyél még rá egy kicsit. Persze előtte a műanyag részt ne felejtsd el ráhúzni a vezetékre hogy ha már megforrasztottad újra össze tudd csavarni.

Javaslom hogy előtte valamin gyakorolj. Ami fontos na legyen nagy bumszli a forrasztás és a csupasz vezeték vagy a csatlakozó véletlenül se érjen össze. Amikor forrasztasz vigyázz megolvadhat a vezeték szigetelése. És persze alap hogy valami újságpapír fölött forrasz a páka meleg ne égesd meg magad, a megolvadt cin is meleg ne csepegtesd le...

tőlem ennyi forrasztási gyorstalpaló tellett

2011. szept. 7. 18:05
 9/9 anonim válasza:
Én éppen most cseréltem jacket. Leugrottam a sorokra az elektronika boltba. (Jack 50 Ft, meg vettem 170 Ftért egy kis köteg ónt mivel nem volt itthon) Utána már csak arra kell figyelni hogy mindent jó helyre köss. Én most csináltam először, de elég faszályos lett, szóval nem kell hozzá diploma :)! Csak bátran!
2013. márc. 5. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!