Hogyan müködnek a bolti lopásérzékelök? Milyen fajtáik vannak?
Ennek a hónapnak a végén vizsgázom, kb. 10 oldalas fogalmazást kell írnom és úgy döntöttem, hogy a bolti biztonsági felkészültséget veszem az írás céljának.
Nagy részével már megvagyok, de a lopásgátló készülékeket nem igazán értem, nem vagyok otthon az ilyen elektromos dolgokban, viszont ez is a boltokhoz tartozik, így nem hagyhatom ki.
Az érdekelne, hogy a fejlettebb országokban milyen módokon védik az üzletekben az árut? Itt most Magyarországra is gondolok, de például az USA-ra vagy Angliára is érthetjük.
Ugyebár vannak észrevehetetlen lopásgátlók és vannak a nagy müanyagok is, ezeknek nagyrésze a kijáratnál található kapu alapján jelez. Létezik olyan is amihez kapu se kell?
De leginkább az érdekelne, hogy milyen elven müködnek ezek az érzékelök? Elektromágnesességgel vagy milyen egyéb módon?
18/L
Ennél többet nem találtam hirtelen.
Előző:
Szerintem ilyenről nem fogsz túl sok anyagot találni. Gondold csak végig, aki ért hozzá, annak kötelessége, hogy titokban tartsa a működési elvét, mivel ha elfecsegné, akkor könnyen kikerülhető lenne a rendszer.
Én azt hittem, hogy a föbb gyártók oldalán például vannak ilyen infók :/
Hát akkor szerintem következtetek..
Szia!
Én tudok neked küldeni anyagot, csak írj privátot.
Aki meg azt mondja, hogy a működési elvet titokban tartják az nagyon el van tévedve. :D Ezek a készülékek családi házakban is jelen vannak, igen elterjedtek. Ami a szigorúan titkos működési elvű kategóriába tartozik azok professzionális készülékek speciális használatra (pl széfek mechanikája lehet ilyen vagy különböző új fejlesztésű elekrtonikus érzékelők).
ezen az oldalon van egy részletes működési leírás a bolti lopásgátlókról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!