Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valami hasznos, olcsó, esetleg...

Valami hasznos, olcsó, esetleg homemade oldási technika?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy nem a leginkább elektronikus eszköz a svájci bicska, de valami olcsó oldó folyadékot keresnék hozzá amivel esetlegesen ki lehetne tisztítani, vagy a pengéjét lemosni, mert valami ragadós cucc rajta maradt.. Ötletek?

(A víz, szappanos víz, ilyesmi nem jó rá)

2011. júl. 31. 15:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Így nem nagyon lehet megállapítani, hogy mi ment rá, de én acetonnal próbálnám, hátha az viszi.
2011. júl. 31. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha tudnánk, mi az a ragadós cucc... Ha vízoldékony, akkor jönnek szóba a különféle mosogatószerek, leginkább a folyékony súrolószer (pl. Cif), próbának a vízkőoldó.

Ha ezektől nem mozdul, akkor alkohol, lakkbenzin, hígító, finom csiszolópapír... stb. Ha egyáltalán nem megy, akkor a műköszörűs :)

2011. júl. 31. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Ragadós dolgok nagy részére aceton mentes körömlakklemosó jól bevált módszer.
2011. júl. 31. 15:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Vágtam vele egy vékony darab, fiatal fát ami még zöld volt (megkértek rá) és ennek a "leve" száradt rá, de semmi nem akarja leszedni. Olyasmi lehet, mint a gyanta, de az acetont kipróbálom, emlékszem, azzal mostam le egyszer 1000 éves olajat egy sütőről (ha az nem memgy, jön a többi opció, amit kaptam :D köszi a tippekért)
2011. júl. 31. 16:31
 5/7 A kérdező kommentje:
És még annyi,hogy az acetont bele is önthetem az alkatrészek közé? Nem lesz baja tőle? (le van ülepedve benne valami por féle)
2011. júl. 31. 16:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Gyantaszerű? Akkor segíthet a denaturált szesz is, az oldja a gyantát. Acetonozhatod is, de ha végeztél és már kiszáradt, a forgó részeket kezeld valamilyen kenőanyaggal (WD40, varrógépolaj, fegyverolaj Brunox, Ballistol spray, akármi:)
2011. júl. 31. 16:48
 7/7 A kérdező kommentje:
15:58-nak ezer hála :D acetonmentes körömlakklemosó (az volt a legközelebb) úgy leszedte,hogy csillogó tiszta lett:D Már csak a forgó alkatrészek vannak, beolajozom őket :)
2011. aug. 1. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!