Egy netes adatforgalom figyelő progit keresek ami mutatja az összes kimenő és bejövő fájl-t és egyebet még azokat is amit egyébként nem látok és a progi segítségével le is tudom tiltani a nem kellő folyamatokat?
Egyik napról a másikra megváltoznak a jelszavaim, néha olyan dolgokat találok amikről fogalmam sincs hogy mikor került a gépemre és hogy mi az, meg hasonlók.
Van olyan internetes felhasználóm amit naponta vissza kell szereznem.
Mi számít gyanúsnak windows7-en?
Mi szükséges az alap működéshez?
Normálísnak számít ha valamiből 13db van?
szerintem az, ha ismeretlen nevű alkalmazások futnak (kivéve a rendszeralkalmazásokat)
Pl. normális az explorer.exe (asztali ablakkezelő)
Bittorrent.exe
AdobeARM.exe
egui.exe (ESET Smat Sec.)
Rendszer pl. :
taskhost.exe (Gazdafoly. Windoes-feladatokhoz)
Mindegyiknél ott a fájlnév, leírás, CPU használat, memóriahasználat.
Te tudod, mi van telepítve a szám.gépedre, és ha valami olyat látsz, aminek nincs leírása, vagy gyanúsan sok adatot vagy CPU-t használ, én le szoktam állítani. Gyanúsak még pl. a "semmitmondó" fájlnevek is, amiről sejtésed sincs, mi lehet.
"Számítógép felhasználónév" | SYSTEM | LOCAL SERVICE | NETWORK SERVICE ezekhez kapcsolódó dolgok futnak a gépemen melyik között lehet vírus keylogger vagy hasonló?
Melyikben vannak a számítógép működéséhez nélkülözhetetlen dolgok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!