Mikor kell kikapcsolni?
mennyi időt mehet folyamatosan egy laptop????????
maximum???
köszönöm az értelmes válaszokat!!!!!!
Elvileg, ezeket a gépeket nem 0-24-es üzemre tervezték, sokszor hallok ilyet, hogy érdemes kímélni a laptopot, vele együtt pedig a töltőt, ha nem használod vagy húzd ki, vagy kapcsolóval ellátott elosztóval áramtalanítsd, hogy feleslegesen ne működjön. Én nemrég vettem egy jó drága gépet, vigyázok rá mint a szemem fényére, a fentebb leírtak szerint használom, sőt akksi is ritkán van benne. Ártani biztos, hogy nem árt neki, ha nem megy, amikor nincs rá szükség, ebben egyetérthetünk.
Ellenben apámnak volt több céges laptopja, ezeket nem kímélte soha, 3-3 év alatt alig voltak kikapcsolva, non-stop ment a letöltés és soha semmi bajuk nem volt. Az egyik egy toshiba a másik egy dell gép (ez jelenleg is megvan, üzemel) Ha 1 hónap kikapcsolt állapot volt az életükben sokat mondok, tehát szinte mindig mennek.
Ebből azt akarom kihozni, hogyha vigyázni akarsz rá, mert új, és félted, akkor tégy úgy, ahogy először írtam, de ha nem szar és amúgy is meghibásodásra hajlamos vacak konstrukció, van bizonyíték rá, hogy gyakorlatilag bármennyit elmegy kikapcsolás nélkül, persze néha a reboot nem árt, a windows már csak ilyen.
Bocsi ha hosszú voltam, rem. segítettem
Én úgy vettem észre hogy akárki akármit csinál vele, akárhogy kíméli vagy nyúzza, a gép maga dönti el az élettartamát, láttam olyan laptopot ami alap használattal 1 éven belül tönkrement, olyat is amire vigyáztak kb hozzá se volt érve és tönrement, meg olyatis amit évek óta nyúznak, ágyon felve szellőzés nélkül éjjel-nappal és semmi baja.
Az én laptopom is 3 éves, énis kb csak estére lövöm ki és nincs semmi baja. Az akksit kivenni felesleges, a Lítiumos akksiknak alapból korlátozott az élettartama a gyártók is 1,5-3évet mondanak rá, és folyamatosan csökkenő teljesítménnyel használódik el.
Igazából szerintem a folyamatos menetnek egyik gyengepontja az operációs rendszer, hosszabb távon képes elszemetesedni, meg a gép is kicsit lassabban kezeli le a dolgokat, szóval sztem időnként megéri pihentetni kicsit, legalább estére. Meg azt vettem észre hogy nem ngyon szereti a gépem azt se ha mondjuk egész napos erősebb használat után még estére benyomok valami gépigényesebb játékot, akkor előtte megéri egy újraindítás.
Nekem ezek a tapasztalataim.
kössz am csak azért mert jó a net ilyen 700kb/s és torrentezek ^^
azért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!