Milyen tattoo gépet vegyek?
Ezt nehéz megmondani, hogy egy komplett felszerelés mennyiből jön ki, attól függ, mennyit szánsz rá, miből milyen márkát veszel. De akkor vegyük sorban, mire lenne szükséged:
-Elsősorban a gép, ami egy gépfejből, egy markolatból, csőrből áll. Gépfejből egy elég először szerintem, a tetoválók azért használnak akár kettő-három gépet, hogy legyen egy a körvonalakhoz, színeszéshez, kontúrhoz, és akkor egy gépben ne kelljen a tűt váltogatni. De mondom, neked szerintem egyegylőre elég egy, egy gépfej nagyjából 20-25 ezer körül van, amilyen neked kéne, középkateg-es. Markolatokat tudsz venni már 3000-ért is, ebből jó, ha van egy pár, másrészről nem minden markolatnak kényelmes a fogása hosszútávon, ezért lehet jó, ha van pár darab. Csőrből pedig bőven kell, a legjobbak a fémcsőrök, sok tetováló barátom mondta, hogy nem bízik a műanyagokban. Másrészről szükség van többfajtára, mert olyanok vannak, amik csak egy-két tűre vannak megcsinálva, de színezéshez akát öt tű is kell, ehhez kell a nagyobb szélességű csőr.
Kezdésnek tudnám ajánlani a komplett felszereléseket, ebben van akár két gép is trafó, pedál, clipcord, kábel. Sokhoz adnak még festéket, és tűt is, de amik ezekben a szettekben vannak, állítólag nem a legjobb minőségűek, a gépek viszont igen.
Festékből a tetoválók Samo Ink, Indian Ink, Jet France festékeket szoktak ajánlani, ezek jók kontúrhoz, színezéshez is. Nem a legolcsóbbak, de egy rossz festékkel el lehet rontani a mintát, nem éri meg.
Tűkből sokféle kell, ezeknél tűcsoportok vannak, kell olyan, amin csak egy-két tű van, körvonalhoz, nagyobb satírozáshoz olyan is kell, amin akáér 5-6 tű van, de akár sokkal több is. A boltban ezt jobban el tudják magyarázni.
De amit hangoztatok, és a tetoválók is hangoztatják, a sterilizálásra, és a fertőtlenítés, higéniára a legnagyobb hangsúlyt fektesd! Gumikesztyű, bőrfertőtlenítő, mindenképp kell, ha van rá pénzed, még egy olcsóbb sterilizáló berendezés is kellhet, egy nem megfelelően tisztított eszköz iszonyú fertőzéseket tud csinálni, láttam már ilyet. Úgyhogy mielőtt elkezdesz tetoválni, mindenképp nézz utána mindennek, ebbe a dologba nem szabad belevágni szakértelem nélkül, mert ha elrontasz egy mintát, nincs visszaút. Remélem tudtam egy kicsit segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!