Egy "térerő erősítő"-n dolgozom, segítségre lenne szükségem!? (bővebben lent)
Na szal nekem mobil netem van, és hétfőn leutazok vidékre, ahol nincsen térerő. és engem ez nagyon idegesít, hogy csak a padláson van térerő, oda meg nem mehetek fel. Na szal arra gondoltam, hogy antennákból, meg usb kábelekből öszzeeszkábálhatnék egy egyfajta "térerőerősítőt"
Csak az a baj, hogy nem tudom hogy kezdjek neki.
Nekem ez a a tervem:
Fogok egy antennát, felviszem a háztetőre, egy vezetéket kivezetek az antennából, amit egy usb kábelbe megy (nyugi ezt megoldom) az usb kábel bemegy egy usb elosztóba, az elosztó valamejik kivezetése egy másik usb-vel a modemre megy, amit valahol elhelyezek fenn a padláson, ahol viszonylag van térerő, az elöbb említett usb elosztóból még kijön egy másik, 7 méteres usb kábel ami ide lejön a gépemhez, szerintetek hülye vok? vagy ha nem ezt meg lehet csinálni? ha igen, akkor hogy fogom rá venni az antennát, hogy mondjuk ne a tv2-t fogja, hanem a telenor-os térerő jelet. (igen telenoros netem van)
Hát szerintem meglehetne oldani ezt, várom az ötleteket, jó a tervem-e? vagy semmi eséje, vagy jó, csak néhány usb-t/ vezetéket máshova dugni, esetleg vezetékeket megspórolni, thx előre is a válaszokat
Az összes vezetéket meg tudod spórolni, ez így nem működik, amit leírtál az elektromos dolgok (bár itt tulajdonképpen csak drótokról volt szó) halmaza, semmi több.
Ide sokkal több kellene, kezdve a feladat felméréséből, megtervezni a megvalósíthatóság esélyével és kivitelezni.
Kb. ez kicsiben egy GSM átjátszó...
Nálunk a T-mobile megcsinálta, hogy nem volt térerő sokáig a faluban (évekig), egyszer panaszkodtunk ez miatt, és felajánlották, hogy felszerelnek egy erősítő antennát, ami egy autóstartószerűség volt belőle egy hosszú kábel vezetett fel az antennába (ami a padláson volt)
ingyen fent volt pár évig, míg a faluban fel nem állítottak egy telefontornyot
Tehát csak azt mondom, hogy esetleg a szolgáltatódnál rákérdezhetsz, hogy nincs e valami megoldásuk erre...
Nem, nem az, csak egy megoldást talált ki, amely ismereteinek nagyfokú hiánya miatt (ebben a témakörben) messze nem jó semmire.
De még tanulhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!