Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ennek a LED-nek jó az ár...

Szaszdave kérdése:

Ennek a LED-nek jó az ár érték aránya?

Figyelt kérdés
[link] 23460-32850 mcd de nem tudom, hogy az érzésre mekkora fényerő, bár fényesebbet nem nagyon találtam. Igazi fehér vakító ledeket szeretnék, nem pedig halványan világítóakat. Esti túrakerékpározáshoz szeretnék egy 50-60 led-ből álló lámpát készíteni.
2011. jún. 20. 21:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Üdv!

Nem javaslom, inkább egy diódás nagyteljesítményű LED-et válassz! (1-3W körüli teljesítményűt, abból is meleg-fehéret) RÁadásul ezeknek a kis vackoknak nagyon kicsi a nyílásszögük is, csupán 25° (bár bizonyos esetekben előnyös lehet...

2011. jún. 21. 14:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Nekem van 2 db 19 apró ledes fejlápám az egyik somogyi electronic-os a másik ugyan olyan csak noname. [link] Ezek 25°-os ledek a somogyis nagyon szép fényes olyannal megelégednék csak nem ismerem az adatok és nem tok viszonyítani. A másik sajnos nagyon hideg fehér és halovány. A 25 fokkal nincs bajom mert a nyáklapon kicsit elhajlítottam a ledeket így a a középsők messzire a külsők meg oldalra terítenek. A nagyobb teljesítményű ledeket nem ismerem meg nem tudom merre vetik a fényt, ezért szeretnék sok kicsiből csinálni. Esetleg ha tudtok ajánlani nagyteljesítményű ledeket azt megköszönném. A lényeg hogy inkább széltébe terítsenek és persze az ár ne a csillagos ég legyen. köszi :)
2011. jún. 22. 14:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Ja és a nagyobbakkal az a bajom, hogy amiket találtam azok hűtést igényelnek,annyira meg nem vagyok profi barkácsoló.
2011. jún. 22. 14:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Üdv!

A hajlítgatást felejtsd el, akkor inkább szórjanak kevésbé. Nem fogod tudni úgy meghajlítani őket, ahogy szeretnéd...

A hűtésről annyit, hogy nem kell tőle berezelni.

Meg még annyit, hogy 1db LED nagyobb fényerőt ad ugyan akkora betáplált teljesítménnyel, mint sok kicsi.

Energiatakarékosabb, egyszerűbb. Plusz ha akarsz fényerőszabályzást, akkor 1 LED esetére egyszerűbb és olcsóbb megcsinálni, mint sok kicsi lednél. Ezen kívül: ha egy LED kiég (rövidzárba megy), akkor megnő a többi igénybevétele. Előbb utóbb kiég még 1-1 aztán a többi is kipurcan. Meg most egyet fordítva raksz be,és utána keresheted hol a hiba.

Gondolkodj el rajta!

2011. jún. 23. 15:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam bringázni és tényleg nem elég a somogyisnak meg a másiknak a fénye. Pedig az már majd 40 led még +20-szal sem sokat érek. Meg néztem esti bringás videókat nagyon jók a nagyteljesítményű (5-10W) ledek fénye. Köszönöm a válaszod meggyőztél. Csinálok rendes lámpát :)
2011. jún. 24. 10:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Király!

Na akkor POWER LED. Remélem, hogy pontoztál :D

Amúgy ha kell valami segítség, akkor írj privátot bátran, e-mailban és MSN-en talán gördülékenyebben megy a kommunikáció.

2011. jún. 24. 15:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Most gyűjtök még egy kis casht, mert ez több lesz mint amit kicsi ledekkel számoltam, de találtam a hűtéssel kapcsolatban leírásokat meg pár ledet. Megnézem a teljes kínálatot mindenből. És köszi hogy szóltál, utólag pontoztalak, köszi a segítséget :)
2011. jún. 25. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Üdv!

4500-ból kijönne az egész, szerintem a kicsi ledekkel sem lenne olcsóbb. Jah és azok nem adnának 170lm fényerőt, de még csak 100-at sem.

2011. jún. 25. 20:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen csak most megjött a kedvem egy nagyobb kategóriás lámpához 10wos leddel és ahhoz sztem drága az akksi, de még nézegetem őket
2011. jún. 26. 16:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha a súly nem számít, akkor használhatsz ólom akkumulátort.

12V-osat, ami a robogókban, meg fűnyírótraktorokban szokott lenni.

2011. jún. 26. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!