Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Létezik ilyen szemüveg?

Létezik ilyen szemüveg?

Figyelt kérdés

Gondolom sokan láttatok már olyat TV-ben, hogy felveszik a szemüveget, napszemüveget és az a belső felére kivetít valamit az oldalán lévő kis kivetítő szerkezettel.

Na most kérdés az, hogy létezik-e?

Vagy ha nem akkor milyen módon lehetne azt megvalósítani.

Egyáltalán látni a szemhez olyan közellévő dolgokat?

2011. máj. 24. 21:49
 1/9 anonim ***** válasza:
nem reális a dolog, de megvalósítható... láttam pl olyat egy kiállításon, hogy egy üveglapnak nézet ki, de amikor bekapcsolták, akkor már kevésbé olt átlátszó, és érintőképernyőként funkcionált, de előtte meg teljesen átlátszó volt, na egy olyannal mg lehetne tuti oldani... :D
2011. máj. 24. 22:01
 2/9 anonim válasza:
Én egy fórumon régebben olvastam egy szemüvegről, amire rá lehetett tölteni filmeket, és azt játszotta le a két "lencséje". Ez valami japán cucc, a képen is egy japán csaj volt. Sajnos, ha akarnám se tudnám megkeresni a fórumot mert csak futólag néztem meg, és nem rémlik a címe sem :D
2011. máj. 24. 22:13
 3/9 anonim ***** válasza:
2011. máj. 24. 22:16
 4/9 anonim ***** válasza:

A kollégám vett, de nagyon gyér a felbontása.

Szóval csak érdekességnek jó, a használhatósága nulla.

2011. máj. 24. 22:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem, már azon is meglepődtem most olvasottakon, hogy létezik, de ha az ember szemétől van valami pár centire arra nem tudunk ráfókuszálni megfelelően, ezért homályos, de akkor ezt hogyan csinálták meg?
2011. máj. 24. 23:58
 6/9 anonim ***** válasza:
pont ügy mint a régi kis dianézőket. Ott is közel van a dia még is tisztán látod
2011. máj. 25. 01:25
 7/9 A kérdező kommentje:

mondjuk ez is igaz, na de itt egy Apró monitort kéne a szemüvegbe tenni. mellesleg lemértem, kb 10-15 cm-ig látni élesen a betűket (csak azzal próbáltam, mert TV-t meg gépet nem fogok 10 centiről nézegetni:D) ha az ember fókuszál, de ilyen közelre való fókuszálás megerőltető a szemnek. Még hozzá azért, mert muszáj úgy tartania az izmoknak a szemlencsét. Viszont ennek a szemüvegnek "kijelzője" nem haladja meg a 3 centi szemtől való távolságot. Nem mellesleg a régi dianéző az 10 centire tarja a szemtől a képet.

Nem tudom, de nekem ennek a megoldása még mindig homályos. :)

2011. máj. 25. 13:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Amúgy az első válaszoló hozzászólása eléggé érdekes.
2011. máj. 25. 22:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom neked elmagyarázni a fókuszálását hogy oldották meg, lényeg hogy "éles" képet adott. Csak kicsi a felbontása. Olyan mintha egy hatalmas 640x480 monitort néznél közelről, szóval nagyon pixeles.

Ez a típusú készülék amiről szó van.

[link]

2011. máj. 26. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!