Hogy lehet az, hogy egy 5 gigás fájlt nem tudok rámásolni egy 15 gigás üres, új, működő, jó pendrive-ra?
Figyelt kérdés
Az mondja, hogy 'the file is too large for the destination file system' értem én ezt tudok angolul, de ha 15 gigás a pendrive, akkor hogy a fenébe lehet túl kevés a hely???2011. máj. 24. 13:12
1/6 Panda Péter válasza:
nem a hely kevés, hanem az a gond, hogy a FAT32 fájlrendszer, ami a pendrive-odon van, 4GB-osnál nagyobb fájlokat nem tud kezelni.
lehetséges megoldások: NTFS fájlrendszer használata. ez nem túl jó, mert hosszú távon lerövidíti a pendrive élettartamát, így maximum egy-két ilyen nagy fájl átvitelére ajánlom
exFAT fájlrendszer használata. ez nem károsítja a pendrive-ot, viszont nem minden oprendszer ismeri. vistán és win7-en menni fog, xp-n csak frissítés után. linuxon nem tudom.
fájl feldarabolása valami tömörítőprogival. időigényes viszont a pendrive-on nem kell módosítani semmit.
2/6 anonim válasza:
Próbáld meg formázni más fájlrendszerűvé (ha FAT, akkor NTFSre, vagy viszont)(a Windows az NTFS-t szereti), esetleg scandisk vagy chkdsk parancsok, hátha van fájlrendszerhiba, ha formázás után se megy.
3/6 anonim válasza:
ezek szerint mégse tudsz angolul, a fájlrendszerre panaszkodik, formázd le másikba vagy rarozd be darabokba a cuccot
4/6 A kérdező kommentje:
kösz. :) igen, a system szóra jobban odafigyelhettem volna.
nem fogok változtatni a pendrive-on, majd megoldom. :)
2011. máj. 24. 13:24
5/6 anonim válasza:
linux nem ismeri exFATot, a darabolás tényleg megoldás lehet. sajnos nem vagyok valami nagy windows spiler, mert linuxom van, de mosthogy mondod.
6/6 Panda Péter válasza:
ntfs-t pendrive-ra nem ajánlom, csak ha nagyon sürgős a dolog és nincs más mód, mert az indexelés miatt a sok írási művelet hosszú távon kinyírja a cuccot (sőt a tapasztalatok szerint be is lassul). exfat viszont jó lehet vistán és felette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!