Elektromos gitár választás. Mi dönt?
Sziasztok!
A nyáron tervezem első elektromos gitárom megvásárlását, a baj csak annyi, fogalmam sincs, mi alapján kéne választanom. Ugyanez vonatkozik erősítőre is, de most fontosabb, hogy a gitárról tudjak meg dolgokat.
1 éve játszom akusztikuson, ismerem az alapokat, gyakorlatban is megy(eget), de a villanygitár terén nagyon nem vagyok otthon.
Típusra strato, esetleg valami les paulra gondoltam, vagy SG. Anyagi határ 40.000 forint lenne.
Na most... Mit érdemes szem előtt tartani egy ilyen vásárlás során? Miért jobb nekem, ha X típusú rajta a híd, 3 pickupja van, vagy esetleg éger test?
Kérlek, ha érveltek, magyarázzatok is, tudni szeretném, miért jobb ez meg az, miért is jobb, mint a másik, stb.
Előre köszi a válaszokat, ha valami kihagytam szóljatok.
Az egy picit drága lenne, nem gondolod? :)
És persze, jöhetnek márkák is!
Szerintem nem jól indulsz neki. Első gitárra nem érdemes sok pénzt költeni, mert a stílusodat még nem ismered. Én is játszottam Stratocasteren, Gibsonon is de nekem személy szerint az Ibanez jött be. Jobban tetszik a hangja és közelebb áll hozzám. De ettől még szuper gitárnak tartom a többit is. Erősítőből ha minőséget akarsz akkor csakis csöves erősítőt vegyél, de a pénz ami rendelkezésedre áll max egy használtra lenne elég. Mindenhol látod a Marshall head-eket és ládákat, nagyon szépen szólnak, tiszta a hangjuk, ütősek, nekem természetesen a Mesa Boogie jön be, ami Ibanezzel kombinálva messze nem gyakori párosítás. :D
Én klasszikus gitárral kezdtem és mielőtt kipróbáltam a villanygitárt, rájöttem hogy nem tudok más tanácsai alapján választani mert én fogok rajta játszani. Vettem egy kisszériás Hanika mestergitárt és mégis jobban szeretem a Yamaha CGX-101A-t (ami am egy egyszerű "mezei" gitár), LaBella esetleg Thomastik húrokkal.
Én azt tanácsolom Neked, hogy vegyél egy olyan gityót és erősítőt amivel nem léped túl a keretedet, gyakorolj sokat és keress olyan embereket akik szintén gitároznak. Igy ki tudsz próbálni más hangszereket is és rájössz mi lenne számodra a legjobb. Azán ha tényleg komolyan akarod folytatni akkor lehet szétnézni és - sajnos elég mélyen - benyúlni a zsebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!