A Tesla switch készülék megépítésében milyen tapasztalatok vannak?
Nem tudtam mi ez, ezért rákerestem.
Ezt kaptam:
Ez nettó faszs*g. Persze téged a "működő megoldások" érdekelnek, de ehhez szemet kellene hunyni olyan apróságok felett, mint az energiamegmaradás (amit a nyomorék cikk is sokszor hangoztat).
Ha összerakod valami tranyós kapcsoló IC-vel, akkor kapsz egy rendszert, ami ugyanazt tudja, mint a négy párhuzamosan kapcsolt akku, csak rosszabb a hatásfoka...
(Fájdalmas, de ingyen energia továbbra sincs...)
Kicsit off:
Lehet, hogy az elrendezés nem működik, de nem az energiamegmaradás miatt!!!
A tanulmány bevezetője egy nyilvánvaló hülyeség.
A tanulmány tényleges tárgya Tesla féle tapasztalatot írja le. A leírás szerint nem örökmozgóról van szó, hanem a hipotézis szerint, a plusz energiára a térenergiából tesz szert a rendszer. A megnyilvánuló térenergia természetesen nem az akkumulátorgyártás és alkalmazás szándékos és célszerűen kalkulált következménye, hanem a leírt elrendezésben melléktermékként megnyilvánuló jelenség.
Tehát a leírt elrendezés működését természetesen lehet elvi kapcsolástechnikai és/vagy tapasztalati alapon kritikával illetni. Azonban, ha valaki az energia megmaradás törvényével kívánja cáfolni a tárgyat az nyilvánvalóan nem értette meg - az ellenőrzésig joggal szkepticizmussal megközelítendő - témafelvetést.
Az energia megmaradás elvét számos, egységes elméleti modellel jelenleg meg nem támogatott jelenség feszegeti. Ez esetben nem megoldás a tapasztalati tények negligálása, ellenkezőleg, az ellentmondás látszólagosságára rámutató tágabb érvényességi határú elméletre van szükség, amely természetesen a jelenlegi, kísérletek által inspirált és igazolt modellek eredményeit sértés nélkül integrálja.
A tapasztalat meg kell, hogy előzze az elméleti megfontolásokat, az rendszerezett tapasztalatok által inspirált elmélet ismerete viszont folyamatos ellenőrzésre kell hogy késztessen az újabb tapasztalatok helyes értelmezését illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!