Hogyan lehetne készíteni olyan lézert, ami kivetíti a sugarat is, nemcsak a pontot?
Youtube-on már láttam olyan lézert, ami kivetíti a sugarat is. Itt egy kép hogy milyenre gondolok:
Nekem csak olyan van, ami a pontot vetíti ki, de a sugarat nem. Nem lehetne megcsinálni az enyémet olyanra, hogy ne csak a pontot, hanem a sugarat is kivetítse, úgy mint a képen?
Köszönöm előre is a választ!
A fénysugár csak akkor látható, ha visszaverődik valamiről a fény. Köd, pára, füst vagy efféle dolog kell hozzá, amiben látszik.
Ez minden lézerre igaz.
ez nem lézer függő, egyszerűen csak kell valami közeg, ami megtöri a fényt és látszik a sugár.. Pl füst vagy gőz
Mondjuk a nagyon erős lézerek látszanak maguktól is sokszor, de azokat csak védőszemüvegben szabad nézni, némelyik már akkor is vakságot okoz ha e pontra nézünk amit megvilágít, szóval nem játék :)
Köszi a válaszokat!
Tehát a füstben vagy a gőzben látszódik a sugár? Ez érdekes. Csak azért kérdezem, mert itt van egy olyan laser pointer ahol látszódik a sugár, és nincs se füst, se gőz
Tehát ez egy olyan lézer ami abba a kategóriába tartozik aminek nagyon erős a fénye?
Igazatok volt! odatettem a gőz felé a lézert és valóban látszódott a sugár :-)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!