Mi ez a villanyvezetéken?
nálunk a tűzfalon jön be a vezeték ami 1 fázisú
ahol jön be ott van rajta 2 olyan kis műanyag dobozka féleség
tavaly volt, hogy néztem a tv-t azt elkezdett zúgni meg fura hangokat adni azt bumm elment az áram utána visszajött majd olykor olykor megint elment, megnéztem a villanyórát semmi nem jött be azt kimentem az utcára mindenkinél volt áram majd csak észre vettem, hogy sistergett meg fura hangokat adott az a kis valamik majd kihívtam az villanyosokat és 5 perc alatt lecserélték
szóval a kérdésem, hogy ez milyen célt szolgál ezek a valamik?
elég sok háznál látok ilyeneket a vezetéknél
hát remélem normálisan megcsinálták
azt mondták, hogy a sok esőzés tette tönkre
Kétfázisú az, csak össze van sodorva. A fekete műanyag/gumi borítás ilyeneket is tud. A műanyag dobozban csatlakozik be a menykű :D Amire nagyon ügyelni kell ennél a kábelfajtánál az, hogy ne dörzsölődjön hozzá a fa ha belenő. Ha évekig így van akkor szél általi kilengésekkel kidörzsöli és lehet fáziszárlat, földzárlat, ami olykor izgalmas dolgokat kreálhat...
Szomszédunkhoz az áramszolgáltató fenyőfán keresztül vezette a "sodronyt" páréve belenőtt, és vagy fél millimétert ledörzsölt a szigetelésből. Kivágtam fűrésszel a dörzsölő ágat, sztem még 1-2év és szikra, vagy leég a fél fa... Mindez azért mert lusták építeni új végfeszítőoszlopot, és az előttünk lévőt tartóoszlopra cserélni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!