Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi ez a villanyvezetéken?

Mi ez a villanyvezetéken?

Figyelt kérdés

nálunk a tűzfalon jön be a vezeték ami 1 fázisú

ahol jön be ott van rajta 2 olyan kis műanyag dobozka féleség

tavaly volt, hogy néztem a tv-t azt elkezdett zúgni meg fura hangokat adni azt bumm elment az áram utána visszajött majd olykor olykor megint elment, megnéztem a villanyórát semmi nem jött be azt kimentem az utcára mindenkinél volt áram majd csak észre vettem, hogy sistergett meg fura hangokat adott az a kis valamik majd kihívtam az villanyosokat és 5 perc alatt lecserélték

szóval a kérdésem, hogy ez milyen célt szolgál ezek a valamik?

elég sok háznál látok ilyeneket a vezetéknél

2011. máj. 2. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
a huzalozás csomópontja az a doboz
2011. máj. 2. 13:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
és szép kis zárlat lehetett nálatok, vagy nem volt rendesen összekötve, örülhetsz hogy nem égett rátok a kuckó.
2011. máj. 2. 13:50
 3/4 A kérdező kommentje:

hát remélem normálisan megcsinálták

azt mondták, hogy a sok esőzés tette tönkre

2011. máj. 2. 17:32
 4/4 anonim válasza:

Kétfázisú az, csak össze van sodorva. A fekete műanyag/gumi borítás ilyeneket is tud. A műanyag dobozban csatlakozik be a menykű :D Amire nagyon ügyelni kell ennél a kábelfajtánál az, hogy ne dörzsölődjön hozzá a fa ha belenő. Ha évekig így van akkor szél általi kilengésekkel kidörzsöli és lehet fáziszárlat, földzárlat, ami olykor izgalmas dolgokat kreálhat...

Szomszédunkhoz az áramszolgáltató fenyőfán keresztül vezette a "sodronyt" páréve belenőtt, és vagy fél millimétert ledörzsölt a szigetelésből. Kivágtam fűrésszel a dörzsölő ágat, sztem még 1-2év és szikra, vagy leég a fél fa... Mindez azért mert lusták építeni új végfeszítőoszlopot, és az előttünk lévőt tartóoszlopra cserélni...

2011. jún. 11. 21:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!