Hogyan védjem ki a fényképezőgép-film károsodását a repülőtéri röntgenszkenner esetében?
:)
Úgy gondoltam, hogy a problémára egy digitális gép jelentené a megoldást.
Egyébként nem is tudtam, hogy van ilyen probléma az analóg gépekkel. Tényleg van? Ha igen, akkor egy fémdoboz lehet a megoldás, az ólom a legjobb persze, de szerintem elég valamilyen vékonyfalú acéldoboz is. Legfeljebb kicsomagoltatják és megnézik.
Szia,
elkezdéshez a Rossmann-minőség bőven elég. Az analógnál nagyon fontos, hogy a számodra leginkább megfelelő szetted legyen, tehát épp az a gépváz és épp azok az optikák, amelyekkel dolgozni tudsz. Amíg ezt össze nem állítod, addig szerintem nem érdemes a Rossmannál jobb filmet és hívást-nagyítást használni. Így kb. 2000 ft-ból megvan egy tekercs mindennel együtt.
Én úgy tudom, hogy a Kodak "csak" a legjobb filmjét, a Kodachrome-ot nem gyártja tovább. De ott vannak a Fuji, Ilford, stb. filmek, amiket bátran kipróbálhatsz. Tudtommal a Kodak többi filmjét is érdemes. Jómagam most fotózom pont egy éve analóggal is (mellette használom a digitális gépem is), kb. most érzem azt, hogy már érdemes jobb filmre és jobb laborra költeni. Két analóg gépvázam van, két igen kiváló fullmanuál optikával, és most már egy középformátumú gép beszerzésén gondolkozom. Szóval kezdd csak nyugodtan a Rossmannal, hogy lásd, milyen irányba akarsz menni. Az első egy-két tekercs még úgyis tetszeni fog abból is, aztán majd látod a hibáit, és addigra már kb. tudni fogod, mit szeretnél. Hogy fekete-fehér vagy színes, hogy színesből inkább a most divatos gyenge képminőség vagy a szuper képminőség, és hogy milyen színvilág... Sok sikert hozzá, én egy év után már nem tudnám megmondani, miért is gondolkodtam egyáltalán azon, hogy belefogjak-e. Csodálatos dolog, és egy vincsesztert nem hagyhatok majd a dédunokáimra. :)
Nem bugriskodni akarak, de tényleg érdekel, hogy nem zavar az, hogy ha intenzívebben fotózol, akkor pár havi (?) film/előhívás (esetleg szkennelés) költségből vehetnél egy digi vázat?
Én is felhagytam a filmessel, pedig van pár kiló cuccom, de pénzzel bírni képtelenség, a 6x6-ra meg fokozottan érvényes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!