Elképzelhető, hogy egy panelházban levő lift leszakad?
Igen, de eléggé valószínűtlen. Odafigyelnek azokra.
Ezen kívül, ha leszakad, akkor kb. fél métert tud esni. Ugyanis ennyi kell a benne levő biztonsági berendezésnek, hogy fölébredjen, és elkapja a liftet. És az már nem csak pár acélzsinór - hanem méretes acélkarmok, amelyek belekapaszkodnak az oldalt futó acéltartókba. Az fogja aztán, ahogy kell.
De ez egy ilyen 70-es években épült szocreál panel, és a lift se mai gyerek... vagy ezeket is ellátták időközben ilyen biztonsági acélbigyóval amit írtál?
amúgy köszi a választ!
06.37
"Szerintem leszakadhat,a 70-es években még nem volt akkora a tudomány,hogy ilyeneket kitaláljanak"
Ezt szeretem ezen az oldalon! Amikor egyesek az megérzéseiket közlik tényként és félrevezetnek másokat.
70-es években nem volt akkora a tudomány? Könyörgöm 69-ben a Holdon jártunk! Ez egy sima mechanikus berendezés! Ha szükség lett volna rá a görögök kitalálják!
Most kikerestem, én is tévedtem. A lift lezuhanását megelőző karmokat Elisa Otis 1853-ban szabadalmaztatta, Tehát már a két háború között se volt olyan lift ami ne így készült volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!