Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen fényképezőt ajánlanál...

Milyen fényképezőt ajánlanál 50. 000-es árkategóriában?

Figyelt kérdés

Jelenleg ezen gondolkodom:

[link]

de ha lenne jobb, akkor meggondolnám.

2011. ápr. 10. 13:30
 1/5 anonim válasza:

[link]

Nekem ilyen van, maximálisan meg vagyok vele elégedve. HD videofelvételt készít. Nagyon profi.

40 ezer és 60 ezer között mozog az ára. Ez boltfüggő. Amit linkeltem ott pl. 44 ezer :)

2011. ápr. 10. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:
énis kodak easyshare z981 vásárlása mellett döntöttem. két választás volt: fuji s1800 vagy ez. eleve már ott az a 3 döntő dolog: 26x optikai, 14MP, RAW. és akkor nem is egy noname gépről beszélünk, mert a kodak az egy régi jó márka (ők adják el évente a legtöbb fényképezőt a világon). egyetlen egy olyan dolog van ami kicsit negatív, az az hogy nincs magyar menü. de hát angolul aki kicsit is tud tudja kezelni. nincs benne kétféle képstabilizátor, csak optikai, de egyrészt már teljesen fölösleges lenne bele a kettős, mert a teljes zoomon már csak állványon nem remeg. adnak hozzá akksit és töltőt is. ha tovább akarsz lépni fényképezés téren, mindenképpen ezt a kodakot ajánlom. egy s1800 (ez a legnagyobb vetélytársa, mert a nikon coolpix L120 gagyibb) hobbigép. azzal jójó tudsz jó képeket csinálni, de egy nagyobb szintű fényképezéshez kell a RAW, 14MP és a 26x opt. zoom. samsung wb5500 van még ami szinte ugyanaz mint ez a kodak, de volt nekem régen samsungom, na hát azok a gépek trágyalékok. drága is az, mert hozzátéve egy-két tizest már vehetsz egy DSLR-t.
2011. ápr. 10. 14:19
 3/5 A kérdező kommentje:

A RAW az mire jó?

Tudom buta kérdés, de én nem tudom.

2011. ápr. 10. 18:14
 4/5 anonim ***** válasza:

fúú hosszú de lerövidítem:

A RAW az a tömörítetlen formátum. Mert mint tudod, a JPG, JPEG ezek már mind a tömörítés formáját jelölik. Olyan mint a zenénél pl. az MP3 (mondjuk itt nem tudom mi a tömörítetlen formátum neve, lehet a WAV de nem biztos, de mind1 is). Szóval egy ilyen RAW formátumú kép kb. 25MB (ezért is fontos, hogy az SDHC kártya Class10 legyen, hogy gyorsan tudja menteni, ne pörögjön 20-30mp-ig egy mentésen). Na és kamerával ráálsz egy pontra, rákattintasz az exponáló gombra, lefényképezed a képet. Ezután egy sima gép, mint pl. a Fuji Finepix S1800 letömöríti JPG formátumra. Ez olyan, hogy megkeresi az emberi szem számára nem érzékelhető dolgokat és azokat összevonja. RAW-nál viszont azt a képet menti el, amit rögtön lekap a gép, nem tömörít. Ilyenkor utólag meghatározhatod a kép fehéregyensúlyát, színvilágát, tonalitását. Zajszűrést állíthatod, expozíciot korrigálhatod. Persze ehhez nem árt ha van egy jó géped (itt a számítógépre gondolok) mert kell egy jó processzor, mert ezek egy kemény számítási feladatok. És az eredmény, mert ezt is utólag JPG-be mented, egy sokkal szebb, számodra megfelelő JPG tömörítésű kép.

2011. ápr. 10. 20:09
 5/5 kolo ***** válasza:

Én ennyiért megbízható forrásból keresnék egy használt tükörreflexes gépet egy kitobjektívvel. Össze se lehet hasonlítani a képminőséget. :) Ráadásul azt később fejlesztheted is (külső vaku, profibb objektív stb).

Megjegyezném, hogy én egy kis kompaktot használok (már nagyon itt lenne az ideje egy normális gépnek...). Utómunkával egész jó képminőséget ki lehet belőle hozni, de macerás.

2011. ápr. 11. 03:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!