Van-e valami félni vallom? Villany gondok.
Előre mondom paranoiás vagyok és van némi kérdésem és aggodalmam. Édesapám villanyszerelő volt és 98-99ben a teljes elektromos hálózatot kicserélte ( öreg-e a hálózat???), de hogy ő most már nincs kezdek félni.
1. Kigyulladhat-e a villanyórám? ( nincs megbuherálva)
2. Miért hangos a villanyórám? (néha bepörög)
3. Mikor fogják újra cserélni a villanyórát? ( gy. év 91, hit év 2007, típus DE4)
4. Honnan tudom, hogy van földelés? ( a konnektorok elvileg azok)
5. Önmagában kigyulladhat-e a konnektor? ( nincs bedugva semmi se )
6. Baj ha kicsit laza a villanykapcsoló oldala? ( kapcsoló konkrétan nem)
Előre is köszönöm a kedves válaszokat!!!
amire tudok válaszolok de ezekre egyikre sincs nagy esély
kigyladhat e?hát végülis igen de ha rendszeresen van ellenőrés 3-4 évente akkor nemlehet gond akkoris max leolvad kigyulladni nem fog
2 relék mágnesek és mehanikus kapcsolok vannak benne ettől kattoghat meg serceghet teljesen normális. nagy fogyasztásnál meg azaz izé benne is jobban felpörög azis lehet hangos
4 biztos földelve van máshogy nem vette volna át a szolgáltato plussz alapvetően a ház villanyrendszere van földelve nem a mérőora
5 ha egyszer fel lett rakva és nincs bele dugva semmi nem folyatsz rá vizet akkor nem. de ha érzed a büdös olvadt műanyagszagot akkor azért nyomd le a biztosítékot lehet elöregedtek a vezetékek de ez is csak akkor lehet ha terhelés alatt van(valami be van dugva. akkor se kigyullad csak leolvad rola a műanyag és elfüstöl
6 ha benne a drotok jol rá vannak huzva akkor nemlehet baj de azis max leolvad nem fog kigyulladni
közbe most olvasom h 98-99 ben teljesen kicserélték akkor ahol azt irtam h elfüstölhetnek a vezetékek a nagy terhelés alatt azse valoszínű. nagymamámnál az 60 éves rendszer akkor adtam meg magát mikor bekötöttük rá a villanytűzhely mosogatogép mosogép terhelést ésakkoris csak füstölt kicsit majd mondta h netovább:D szoval neparázz nemlessz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!