Miért nem fejlődik az akkumulátor?
Figyelt kérdés
Egészen 2009 óta követem a mobilos híreket , napról-napra . Volt itt már képernyő növekedés , pixel-szám növekedés , memória növekedés , megjelentek az 1 GHz-es processzorok , és idén a 2 magos 1 GHZ-es processzorok is . De egy valamit nem láttam , azt hogy az akkuk mérete nőtt volna-e . Egyszerűen nincs hova fejlődniük ,vagy miért nem növelik ? Vagy még Ők sem tudják hogy fogjanak hozzá ?2011. ápr. 5. 22:23
1/7 anonim válasza:
Szerintem egyrészt azért mert a litium polymer a technika csucsa, másrészt, ez az amit a telefon túlél..
De szerintem az is benne van a pakliban, hoyg egy azon akumulátortípushoz többféle (de belül ugyanolyan) telefont adnak el más tokozással, meg más grafikus menüvel.
2/7 anonim válasza:
de kiváncsi volnék, hogyan hűtenek egy 1ghz-s procit mobilba...
3/7 anonim válasza:
Az nem úgy van hogy megnövelem az akkut, kémiai törvények és az elektromosságtani dolgok behatárolják.
4/7 anonim válasza:
Növelik a kapacitást. A Nokia 3310 és a mostani androidos mobilom kb azonos súlyban vannak. A 3310-ben 96×64 pixeles monokróm kijelző volt, az androidosban 800×480, orbitális fényerővel. A Nokiát a 900 mAh 2 hétig vitte, ez max fényerőn iGO-val 3 óra alatt lemerül. Nem mindegy, melyik mennyit fogyaszt, hiába növelik az akkukapacitást.
5/7 anonim válasza:
A NiMH akkukat növelték és amikor a 2400mAh-t túllépték a tartósság és az önkisülés meredeken romlott, úgyhogy visszamentek 2100mAh-ra ahol kis önkisülésű akkut tudtak csinálni.
6/7 anonim válasza:
Sokat fejlődtek az akkuk, csak még többet zabálnak a telefonok. Főleg a mai érintőképernyős okoskák. Az első motorolámban még 320 mAh kapacitású aksi volt, a mostani Samsungban 1800 mAh, úgy, hogy a motorola aksi méretének kb. a harmada. Igazából az egész teló akkora, minta régi akkumlátor...
7/7 anonim válasza:
Szerintem azt is fejlesztik ahogy tudják, csak a fizika gátat szab, de nem panaszkodhatunk, mert az utóbbi 10-20 évben rohamléptekben fejlődött. (20 éve akkora volt egy mobilteló, mint egy autómagnó.)Most egy kicsit megtorpant, de ennek még nincs vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!