Hogyan osszak meg 1 nyomtatót két gép között? És hogyan csináljak hálózatot a 2 között úgy hogy fájlokat tudjunk pakolgatni egymás között?
Adott: 1db windows 7 PC
1db windows xp PC
1db asus wl-520 gu router
1db HP officejet 5500
Infó: a nyomtató az XP-s gépre van kötve
A két gépet kell egy-egy hálókártyán keresztül összekötni(cross link kábellel), router ide nem kell.
Hogy a két op, és a nyomtató driverek hogy egyeznek, az már más kérdés lesz.
XP-n engedélyezd a nyomtató- és fájlmegosztást, a win7 gépre telepítsd fel a nyomtató drivereit, és gond nélkül menni fog (persze csak akkor, mikor az xp-s gép is megy).
A hálózati mappa nehezebb eset, próbáld meg első körben úgy, hogy megosztasz egy-egy mappát mindkét gépen, aztán amelyik működik, az marad a megosztós... Mivel kicsi az esélye, hogy mindkettőn működni fog. Az xp-s gépen egyszerű, a win7-esen kapcsold ki a jelszavas védelmet, csak akkor lesz kompatibilis az xp-vel.
Nem a net volt a kérdés, de közben rájöttem én is hogy a routeren keresztül is mennie kellene a dolognak.
Első voltam.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!