Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan osszak meg 1 nyomtatót...

Electronicperson kérdése:

Hogyan osszak meg 1 nyomtatót két gép között? És hogyan csináljak hálózatot a 2 között úgy hogy fájlokat tudjunk pakolgatni egymás között?

Figyelt kérdés

Adott: 1db windows 7 PC

1db windows xp PC

1db asus wl-520 gu router

1db HP officejet 5500

Infó: a nyomtató az XP-s gépre van kötve

2011. márc. 19. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:

A két gépet kell egy-egy hálókártyán keresztül összekötni(cross link kábellel), router ide nem kell.

Hogy a két op, és a nyomtató driverek hogy egyeznek, az már más kérdés lesz.

2011. márc. 19. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:

XP-n engedélyezd a nyomtató- és fájlmegosztást, a win7 gépre telepítsd fel a nyomtató drivereit, és gond nélkül menni fog (persze csak akkor, mikor az xp-s gép is megy).

A hálózati mappa nehezebb eset, próbáld meg első körben úgy, hogy megosztasz egy-egy mappát mindkét gépen, aztán amelyik működik, az marad a megosztós... Mivel kicsi az esélye, hogy mindkettőn működni fog. Az xp-s gépen egyszerű, a win7-esen kapcsold ki a jelszavas védelmet, csak akkor lesz kompatibilis az xp-vel.

2011. márc. 19. 13:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Elsőnek, ha már egyszer kész az otthoni hálózat, minek a cross-link? Az miért jó, ha egyik gépen sincs net?
2011. márc. 19. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:
mind2 gépen a hálózati beállításoknál kell elindulnod ha ez megtörtént a hálózati kapcsolatoknál kikeresed "szerver" gép nevét és a sajátgépbe csatlakoztatod azt a meghajtót amit a másik gépen megosztott mappának állítottál be FONTOS: mind2 gépnek bekapcsolt állapotban kell klennie ha fájlokat pakoltok át és nyomtatni akartok remélem mindent leírtam sok sikert
2011. márc. 19. 13:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem a net volt a kérdés, de közben rájöttem én is hogy a routeren keresztül is mennie kellene a dolognak.

Első voltam.

:D

2011. márc. 19. 13:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, és fontos, hogy mindkét gép azonos munkacsoportban legyen!
2011. márc. 19. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!