Áruhitel. Került már valaki ilyen helyzetbe?
Mindkettőnknek 300 fölött van a fizetése (a párom lesz az adóstárs). Nincs másik hitel, több éve dolgozunk a munkahelyen. Nem értem ilyenkor mit rágódnak.
köszi a választ!
Valószínüleg a kockázati osztály vizsgálaton buktatok el.
Adott egy fizetés amit igazolsz, ebből a bank számítást végez hogy milyen kockázati osztályba soroljon.
Tehát a 300 000 ezerből levonja a rezsi a megélhetés és havi egy db váratlan kiadás összegét(ezekhez minden banknak egyedi táblazata van,nem a te valós számláiddal kalkulál), aztán megnézi mi marad. Ha ez elég a törlesztőrészletre akkor pozitív lesz a besorolás ha nem akkor negatív.
És akad még egy két ok ami negatív eredményt hozhat:
-meghatározott idejű munkaviszony
-hitelezési múlt
-céged múltja(mióta működik, adó/tb feketelista stb)
-papíron mennyi a nettó munkabéred(lehet hogy 300 E-t kapsz kézhez de nem mindegy hogy miből tevődik össze!)
-ki a számlavezető bankod(ha nem a hitelező bank vagy annak társcége nagy hátrány)
Hát ezeken gondolkodj, sok érdekeset láttam már műszaki eladóként én is.Pl: a legtöbb azon bukott el hogy a nettó fizetésbe a bank nem számolta be a szabadságra járó bért, a táppénzt és az egyéb pótlékokat csak a puszta alapbért vette alapul!
Mi 2 éve az Euronics-ban jártunk így,de ott a hitelügyintéző ismerte,és segítőleg alkalmazta a trükköket.
-Próbáljatok új hitelbírálatot 1~3 hónappal hosszabb futamidővel.
-Ha kell befizetni valamennyit,akkor azt kellene megemelni,...ha nem kell,be lehet próbálkozni az első törlesztőrészlet azonnali kp-ben való kifizetésével/nekünk ez "jött be".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!