Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megráz a kilincs. Mitől lehet?

Megráz a kilincs. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Koliban lakom és egy hete azt vettem észre, hogy bármilyen kilincshez vagy fémkorláthoz hozzáérek az épületben, apró sercegő hangot hallat és kicsit megrázza az újjam. Olyan amikor az emberen műszálas pulcsi van és föl van töltve statikusan és hírtelen hozzá ér valami fémhez. Nem csak én tapasztaltam ezt a koliban, még a bejárati ajtó is ráz.
2011. febr. 6. 10:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Kóbor áram?
2011. febr. 6. 10:27
 2/9 anonim ***** válasza:
fém ajtóról van szó? kellene akkor lenni rajta zöld - sárga vezetéknek , ami az eph hálózatra volna kötve. ha az nincs , az szаr. ha van akkor te vagy feltöltődve elektrosztatikusan. és a töltéssel nem rendelkező ajtón sülsz ki. a feltöltődésed oka ruházatodon mullik , de befolyásolhatja milyen öblitőt használtok rá. (vagy nemtudom hogyan de ritkán de volt olyanja hugomnak hogy nem mert semmihez , senkihez nyulni , mert statikus áramütést kapott)
2011. febr. 6. 10:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Fém ajtó és mondom hogy már mások is mondták, tehát nem csak velem van.
2011. febr. 6. 10:48
 4/9 anonim ***** válasza:
járjatok egy ideig meztelenül, ha nem ráz meg senkit, megvan a hiba :D
2011. febr. 6. 11:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Jaj ne is mondd, velem is ez a baj otthon:)) Már hülyének néznek hogy mi a bajom..el akarnak vinni orvoshoz:) Engem is a kilincs ráz meg...., de van már 1 hónapja is! Van hogy ott álllok 1 percig is, mer nem merem kinyitni. 1 hete úgy megrázott, hogy a mutatóujjam elzsibbat! És nekem az se segít ha a pólommal fogom meg, akkor is megráz! Mostanában ugy nyitom ki az ajtót hogy a pulóverem végét megfogom a két kezemmel és ami közötte hagyok helyet azt tezsem a kilincsre és lehúzom:)) Én otthon így közlekedek..... oén ezt csak ezt otthon tapasztaltam:))
2011. febr. 6. 12:40
 6/9 anonim válasza:
Vigyél magaddal egy tűt, vagy bármilyen hegyes fértárgyat, és lassan közelítsd a kilincshez, amíg hozzá nem érsz. Ekkor a csúcskisülés révén, lassan vezetődik le a feszültég, és nem ráz meg.
2011. nov. 15. 09:10
 7/9 anonim válasza:

A kilincsmegrázásos problémára van egyszerű megoldás:

Mielőtt megfogod a kilincset, az egyik ujjaddal adsz neki, egy hirtelen kis pofont (épp hogy csak hozzáérsz, a másodperc törtrésze erejéig). Ekkor a kisülés ugyanúgy megtörténik, csak nem fáj. Ezután már nyugodtam megfoghatod a kilincset.

2014. dec. 14. 10:43
 8/9 anonim válasza:
Nálam meg a pc rázot ( régi vidéki ház) és ha pl hozáértél a bilentytüzethez akor rendesen megrázot ( fém volt )
2019. márc. 29. 06:22
 9/9 anonim ***** válasza:

"Vigyél magaddal egy tűt, vagy bármilyen hegyes fértárgyat, és lassan közelítsd a kilincshez, amíg hozzá nem érsz. Ekkor a csúcskisülés révén, lassan vezetődik le a feszültég, és nem ráz meg."

Látom, hogy régi hozzászólás, de nekem most vicces. Ugyanolyan gyorsan sül ki (sőt, elvileg még gyorsabban is, a kisebb ellenállás miatt, noha gyakorlatilag ez már észrevehetetlen), csak kevésbé érzed, mert a kezeden nagyobb felületen oszlik el az áram.

Az már a nagyságrend kérdése, hogy egyáltalán nem érzed, vagy még így is lesz valami, csak nem olyan kellemetlen.

Tehát a dolog valóban működik, de nem azért.

2019. márc. 29. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!