Merjek-e belevágni, egy villanyóra bevizsgálásba?
Havonta 17.000- ft-ot fizetek évek óta. Nincs villanybojlerem, nincs fagyasztó ládám, nem fűtök villannyal.
A ház 110 m2-es 4-en lakjuk, ebből kettő gyerek. Ami az áramot fogyasztja:
- 1 „A” kategóriás kombinált hűtő
- 1 „A” kategóriás mosógép
- 1 projektoros TV
- 1 számítógép
- 1 „A” kategóriás mikró (csak melegítésre)
- 1 „A” kategóriás sütő (nem sütök éjjel-nappal)
- világításra a konyhában és a nappaliban, spot égőket használunk, kb 10-et (egyenként 25Wattosak), de azok se égnek éjjel nappal. + a többi helyiségbe kb 4 égő, ebből 2 energiatakarékos neon.
Ami még áram, a mobiltelefon töltés, 2 digitális óra. Néha a külső világítás pár percre, és minden ami egy normál háztartásban előfordul (playstation ritkán, nyomtató néha stb), azaz nem köszörülünk nem használunk ipari gépeket.
Ismerőseink között senki nem fizet ennyit, még az se, akinek villanybojlere van
Merjek-e belevágni, egy villanyóra bevizsgáltatásba?
Mennyibe kerül?
Lehetséges-e részletfizetés?
Vagy normális, a 17ezer forint havonta?
"Ugyanis én lemértem 16-18 órai használat során "megzabál" kb. 5000.-ft-ot ha állandóan be van kapcsolva akkor is hiába nem ültök előtte..."
Az érdekes, mert nekünk soha nem több 10 ezernél a villanyszámla pedig a gép megy napi szinten 16 órát minimum.
Akkor lenne 5 ezer Ft ha több ezer Watt-os gép lenne de egy átlag gép 150-200W-nál nem nagyon fogyaszt többet.
Én belevágtam mert:
2 db bojler, 3db pc, 2 db hűtő, mikro, mosógép stb... de még így is soknak tűnt a 25.000/hó Kb. két hónapos méricskélés után (vezetékbontás meg ilyenek) hirtelen gondolattól vezérelve kinyomtam az összes biztosítékot a villanyórán... ÉS LÁSS CSODÁT !!! az óra tovább forgott kb 100W fogyasztással. Beslatyogtam az EON-hoz ahol megkérdeztem mi ilyenkor a teendő. A kedves hölgy közölte, hogy helyszíni vizsgálat 25 labor 40 ezer. amennyiben fölöslegesen hívtam ki őket. Kérdeztem mi a különbség amire azt a válasz kaptam hogy az egyik helyszíni a másik meg labor vizsgálat. (de hülye vagyok...) Szóval miután megnézettem két villanyszerelővel az órát és ők is azt mondták, hogy ilyen nincs akkor kihívtam az EONt. Kb. egy hónappal később megjelent két tag akik 15 másodperc alatt megállapították, hogy ROSSZ az óra és már RUTINOSAN cserélték is. Annak örültem, hogy bebizonyosodott nem vagyok hülye, de annak nem, hogy nyilvánvaló az átverés.. Kiszámoltam kb 200 ezerrel húzott le minket az EON de azóta sem írtak semmit sem jóvá. Szóval mindenki csekkolja le az óráját és ha valami gyanús akkor borogasson asztalt !!!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
(A számítógép valóban megy reggeltől estig)
Kipróbálom a héten a 100 wattos izzós dolgot is, és a villanyóra lekapcsolásosat is. Ha valamelyiknél eltérést látok, akkor belevágok (tapasztalatokat leírom ide)..
ha nem, akkor el kell kezdenem a "ludast" keresni házon belül
"ha a számitógépnél már van egy szünetmentes ami ugye állandóan üzemel annak fogyasztása 4oW óránkként."
Úristen, annyira nem vagy tisztában a dolgokkal. Ha be sincs kapcsolva a gép akkor nem megy a szünetmentes se.
A szünetmentes olyan, mint egy akkumulátor. Feltöltődik és csak ilyenkor fogyaszt. Utána el van addig egy feltöltéssel amíg nincs áramszünet. Nem fogyaszt 40W-ot óránként.
Ja és jó lenne megtanulni használni a "0" billentyűt ha számot írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!