2-3 MB nagyságúak a digitális fényképezőgépről a számítógépre áttett képek. Mit csináljak, hogy ne foglaljanak ekkora helyet? Mit állítsak át vagy hogy kicsinyítsem egyszerre az összes képet?
Egyenként tudom csak a képeket átkonvertálni jpg formátumba. De így legalább sokkal kisebb helyet foglalnak. Hogy lehetne egyszerre az összes képet?
Vagy hogy lehet beállítani a fényképezőgépen, hogy alapból ne MB-nyi méretben csinálja a képeket?
Köszönöm
1. Alacsonyabb felbontásra állítod a képet. Így rosszabb lesz a minősége, de kevesebb helyet foglal.
2. Beszerzel egy olyan képnézegetőt ami egyszerre több képet is képes leméretezni. Ilyen pl. az ingyenes IrfanView.
Nem tudom, hogy egy képtömörítőnek mennyi értelme lenne, ugyanis az eleve tömörített jpg-t nem túl nagy hatásfokkal tudja továbbtömöríteni egy szoftver.
Megjegyezném, 15e Ft-ért vettem egy 1Tb-os külső merevlemezt és arra rakom a képeimet. Inkább legyenek meg jó minőségben, mint hogy sok legyen és kevésbé jó minőségű legyen. Minőség a mennyiség rovására persze, de hát nem túl nagy az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!