380/400 Volt áram bevezetése magán személynek KB. Menyibe kerülne vagy mikel hozzá?
Első lépés hogy egy regisztrált villanyszerelővel 3 fázisú mérőhelyet létesítesz.Ehhez szükséges 1 db 3 fázisú mérődoboz, 1 db házi lakás elosztó doboz szerelvényekkel.Ha régi típusú lakáscsatlakozód van annak cseréje is szükséges újra.Újra szükség van horganyzott acél csőre tartószerelvénnyel, műa. védőcsőre és némi kőmívesmunkára.Ennek anyagára nagyon változó+a szerelő munkadíja is kiszámíthatatlan.
Ha ez megvan mehetsz a szolgáltatóhoz igénybejelentésre, 3x10 A teljesítményig nem kell fizetni, afölött a szolgáltató díjszabását kell megtudni mert nem egységes.Egyes esetekben kiszállási díjat kér a szolgáltató.A csatlakozó vezetéket oszloptól-mérőhelyig a szolgáltató adja, de sok esetben a regisztrált szerelő ezzel együtt építi ki a rendszert!
A cég ahol dolgozom átlagosan 150000 Ft bekerülési költséggel számol 3x10 A teljesítmény igénynél+szolgáltatói dijak.
Mivel nem írtad mely szolgáltatói körben laksz én csak Démász tarifát tudok neked mondani.Mivel tetőtartóra már nem szerelnek csak földkábeles bekötés van ennek az ára 80.000 Ft a 3x10A a távolság az oszloptól 15m eddig ingyenes a többi fizetős, a függőleges kábel is beleszámít!! Mivel a 3x10A semmire sem elég venned kell némi ampert.A következő megszakító a 16A-es tehát neked 18AX4000Ft. Ha utat kell bontani az plussz pénz, ha a szekrényt a kerítésbe kell építeni szintén.Szerintem úgy 200.e Ft körül áll majd meg,nekem legalább is ennyi volt.Az elmenő kábelról nem is beszélve ami az elosztóhoz megy.
Remélem segítettem.
Üdv!
Nagyon sokba kerül, százezres nagyságrend (Forintban).
Ha nem éjt nap alá téve, és nem ipari létesítésekhez kell (tehát mondjuk nem akarsz asztalos műhelyt nyitni a pincében), akkor érdemesebb lenne inkább egy un.: frekvenciaváltót beszerezned. 1-2kW -ig bírják, elő tudnak állítani 3 fázist, és rengeteg okos funkciójuk van. (pl lassítani tudod vele a motort, gyorsítani, fékeztetni stb)
F21
Utolsó válaszát javítanám, légkábeles csatlakozás is lehetséges nem csak földkábeles!
Olcsóbb is mint a földkábel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!