Mekkora az ellenállása egy 12 V 21 Wattos izzónak?
Figyelt kérdés
Motoron az irányjelzőben van ilyen pl.2011. jan. 21. 13:58
2/6 anonim válasza:
A fenti érték csak "üzemmeleg" izzónál helytálló. Sima ellenállásmérésnél ennél kissebb értéket kapsz.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most már csak azt szeretném tudni,hogy hol vegyek m,egfelelő ellenállást a motoromba/a hátsó indexeket Led-re cseréltem és tul gyorsan pislog/,mert már próbáltam 4,7 - 6.2 - 10 Ohmosat is,mindegyikkel mormálisan mukodik de nemmerem beiktatni,mert nagyon felforrósodnak. Félek,hogy megolvaszt ott nekem valamit.
2011. jan. 25. 15:53
4/6 anonim válasza:
Ha az indexhez kell az izzón átfolyó áram (bocs, nem értek a motorokhoz), akkor tegyél be pl. egy 10 ohmos ellenállást, de legalább 25W-osat. (Lehet akár 50W-os is) Ezzel párhuzamosan tedd a ledeket, ha kell akkor soros ellenállásal.
Hány ledet akarsz belerakni, és milyeneket?
5/6 siexup válasza:
Na.... nem értem minek a LED-del párhuzamosan kötni egy ellenállást, csak jobban meríted az akkumulátort, hiszen egy felesleges terhelést teszel be. Másrészt pedig én azt tenném, hogy a LED-et megvédeném egy vele sorba kötött védőellenállással. Kész... Elektronika óra vége.
6/6 anonim válasza:
Mi a kulonbseg 25-50w kozott. 25w ost raktam be de szerintem nagyon meleg. Ha 50w-osra cserelnem az kevesbe lesz meleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!