Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A szivattyúk mennyire szokták...

A szivattyúk mennyire szokták hozni a rájuk írt vízhozamot?

Figyelt kérdés

Kereskedésben vettem akváriumi szivattyút 500 l/h vízhozam volt ráírva; legjobb esetben produkált 300 l/h - s vízhozamot - mindkettő amit adtak, egyet fizet kettőt kap akció volt. ( amúgy kb mindenre az van )

Visszavittem, és becseréltem egy olyanra ami 2000 l/h-s, kicsit ráfizetés volt de azt mondtam hogy oké, ha ez is csak 60%-át tudja a ráírt vízhozamnak akkor is egész jó, DE ez meg még a felét se tudja! 840 l/h ! A másikat nem tudtam tesztelni, mert az meg el se indult, és én a vízbe nem nyúlok amíg az áram alatt van mert a végén megvág. Mindenesetre a második szivattyú tesztelése nem tudom mennyire hiteles, mert a szilikon csövet az első - 14 mm-es csonkú - szivattyúhoz vettem, ez meg 20mm-es, azt meg tudtam oldani sikeresen hogy a víz ne szökjön el, de nem tudom hogy az ennyivel szűkebb cső mennyire szorítja le a teszteredményeket. Szóval a kérdésem az lenne hogy más esetleg tapasztalt- e hasonlókat, illetve kérésem lenne, hogy akinek van otthon szivattyúja és van rá módja meg kedve, csináljon már egy tesztet és írja ide nekem az eredményt - két vödör kell hozzá meg egy stopper ami a legtöbb mobilon van.

2011. jan. 14. 21:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Azt pontosan tudod (és Te is úgy mérted), hogy milyen mérési feltételek mellett teljesíti a szivattyú a leírtakat?
2011. jan. 14. 21:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy gyárilag hogy mérik, én beletettem egy vödörbe, áram alá helyeztem, másik vödrön volt mérce, egy percig üzemeltettem és a kapott értéket megszoroztam hatvannal. 0m szintkülönbséggel. Hétvégén veszek egy két centi széles csövet és kipróbálom azzal is hogy hátha ez a bibi, de az első szivattyúnál akkoris érdekes az a 60%-os valódi teljesítmény...esetleg arra tudok még gondolni hogy kcisit járatni kell mielőtt ténylegesen mérni kezdünk...
2011. jan. 14. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!