Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Gitárvásárlás! Miket nézzek?...

Gitárvásárlás! Miket nézzek? Segítesz? : )

Figyelt kérdés

még nem volt gitárom.viszont már szeretnék venni,igazából basszusgitáron szeretnék -de sokan mondják hogy először akkusztikusan tanuljak meg éés utána basszuson -ti mit mondtok?....

ha basszust veszek miket vegyek figyelembe?(pl:4húr,5húr,6húr)

Köszi!14/l

2011. jan. 14. 01:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó ötlet először akusztikuson megtanulni, utána már átlátod, és könnyű lesz a basszus. Én is 14 évesen kezdtem akusztikuson, 18 évesen lett Stratom, és 22 évesen vettem basst, mert akkor éreztem már, hogy szükségem van rá.

Ha hamar túl akarsz adni rajta, egy használt nejlonhúrost vegyél, megtanulni az is jó (én fél év után lecseréltem fémhúrosra, kicsit szétszedi az ujjad, de én nem szeretem a nejlont). Ha meg akarod tartani, akkor vehetsz egy fémhúrost (20 alatt már lehet kapni elfogadhatókat), teszel rá vékony, elektromosra való húrokat, kezdőként az is fájni fog, de nem olyan vészes mint a kemény gyári húr (én gyárival tanultam :D).

Azért is jó akusztikuson kezdeni, mert az csak egy, kicsi kiadás, és megláthatod, van-e hozzá érzéked. Általában a ritmusérzéken áll vagy bukik a dolog. Akinek van, pár hét alatt megtanulja az alapokat, akinek nincs, az is megtanulhatja, de soha nem fog tudni élvezhetően játszani.

Egy hosszú távra szóló bass 50 fölött kezdődik, és ahhoz még erősítőt is kell venned, hacsak nincs a gépedben valami profi hangkártya profi hangcuccal. Én 4 húrost vettem, ennek is elég széles a nyaka, egy 14 éves lány szerintem nem nagyon érné át az 5 húrost. Ha nagyon mély hangolás kell (metál stb), a 4 húrost is le lehet hangolni C-re, az már az 5 húros végét súrolja.

Tehát, amíg nem tudod biztosra, hogy érdemes-e százezreket beleölni (nekem 9 év alatt 500.000-et elnyelt a zene, pedig nem veszek drága cuccokat), és nem csak fellángolás, addig elég egy akusztikus, vagy egy használt nejlonos 10 ezer alatt (inkább használt mint teszkós), vagy fémhúros 20 körül. :)

Ha van még kérdésed, vagy már vannak elképzeléseid a gitárt illetően, írj nyugodtan privátban, segítek.

2011. jan. 14. 01:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első jókat mond. Akusztikus nylonhúroson kezdeni nem hülyeség, mert tényleg sokat alakít a zenei hallásodon, meg hogy hogyan állsz az egészhez. És nem is zúzza szét annyira az ujjaid hegyét, mintha egyből basszussal kezdenél.

Aztán az se hülyeség, ha viszel valakit magaddal a vásárláshoz, aki tud gitározni (vagy basszuson játszani), tehát valamennyire ért hozzá, mert az eladók haljamosak rád beszélni a drágábbat vagy az ócska eladhatatlan elfekvőt, ha látják hogy kezdő vagy.

2011. jan. 14. 01:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja, és ha mindenképpen basszust veszel akkor elsőre simán jó ha négyhúrost nézel, mert ha kezdő vagy még nem látod át, hogy egy sok húrosban milyen lehetőségek vannak, és nem is nagyon tudod kihasználni. Ahoz már kell némi koncepciónak és tapasztalatnak lenni a fejben.

A Cort gitárok és basszusok amúgy aránylag olcsók, de ahoz képest jól szólnak (Cort T35, Cort Action)

2011. jan. 14. 02:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok, én is Cort Action-A-t vettem tavaly. :D

Yamaha BB-414-et akartam, de lekéstem róla, már nem gyártották.

2011. jan. 14. 02:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és igen, a basszus nagyon szétszedi az ujjad, 8 év fémhúros után a Cort még így is véresre törte az ujjaim, még a jobb kezemen is. :)
2011. jan. 14. 02:09
 6/6 anonim válasza:

Ha basszusgitározni akarsz akkor felesleges akusztikus gitárt venni, teljesen más a kettő...

sajnos ez elég szubjektív mert véleményem szerint először egy olyan gitárt kell venni ami tényleg tetszik és jól szól, mert ha valami gagyit fogsz a kezedbe, hamar elmehet tőle a kedved...

mivel lány vagy, gondolom neked is picike kezed van, célszerűbb 4 húrosat beszerezned, mer a gitár nyaka is vékonyabb, könnyebben tudsz rajta játszani (saját tapasztalat)

40-nél semmiképp se add lejjebb az árat, mert a kezeid között szétfoszlik a gitár, rencseg a hangja, meg minden baja lesz..

nézhetsz gitarshop.hu-n használt basszgitárokat, nagyon szuperek vannak! van hogy alig használták és 20-30-al olcsóbban adhatják (:

2012. febr. 15. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!