Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » ESD-s holmikat ki lehet mosni?

Egyszerű huszonéves kérdése:

ESD-s holmikat ki lehet mosni?

Figyelt kérdés
Gondolok a szandálra, köpenyre, csuklópántra. Főnököm azt mondta nem lehet, mert elveszti az ESD védettségét. Ez igaz vagy csak kamu, hogy ne vigyem haza?
2010. dec. 30. 22:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Nézd meg a cimkéjén az összetételt.

Ha karbonszálas, akkor 2% karbontartalom általában kb 50 ipari mosást kibír. Az hagyományos mosás mellett háromszorannyi.

Ha hetente kilötyfölöd, kábé két év garantált.

Ha több karbon van akkor tartósabb, ha nics, abban az esetben tényleg ne mosd.

2010. dec. 30. 22:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Mi az az ESD, még nem hallottam róla?
2010. dec. 31. 02:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Csak egy szandálom van ami ESD-s és eléggé koszos már, de az összetételét nem tudom megnézni, így kaptam doboz minden nélkül.
2010. dec. 31. 13:48
 4/6 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen csak a márkáját nem tudom. Jó öreg már, használtan kaptam.

2010. dec. 31. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A képen látható tuti nem ESD. Ugyanattól a gyártótól ugyanezt a modellt rendeljük, a műbizonylat szerint semmi olyat nem tartalmaz ami alkalmassá tenné erre a célra. Valószínűleg utólagos eljárással kezelték, ebben az esetben viszont érthető az aggodalom a lemosás ellen.

Egyébként spray formábak kaphatóak ezek a statikusan vezető szerek, amivel kezelni lehet, igaz nagyon drága.

Ha tényleg ilyet hordtok, valaki eléggé melléfogott, vagy jó üzletet csinált, nem a legalkalmasabb erre a célra. Igaz, nálunk tisztatéri alkalmazás a fő elvárás, gondolom nektek is ezért választották, de ha nem tisztítható a vegyszeres kezelés miatt, akkor elveszíti a tisztatéri jelentőségét.

2011. jan. 2. 01:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. jan. 2. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!