Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért villog este a lámpa?

Miért villog este a lámpa?

Figyelt kérdés
Amolyan takarékos égőt használok és este, miután lekacsoltam a villanyt, rendszeres időközönként felvillan az egyik "cső" - ez miért van?
2010. dec. 25. 10:20
 1/7 anonim válasza:
mert arra jár a mumus
2010. dec. 25. 10:34
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
szia! A fénycsövek "előtt" van egy kis kondenzátor, az segít beizzítani a csövet. Amikor lekapcsolod, a kondenzátor is "kiürül", ezek a kis felvillanások. Ugyanilyet láthatsz akkor, ha pl kikapcsolod a számítógépet és utána a billentyűzeten felvillan a numerikus billentyűzet led-je.
2010. dec. 25. 10:35
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
A mumus pedig a technika ördöge, szóval csak óvatosan. :)
2010. dec. 25. 10:35
 4/7 anonim ***** válasza:

RE: Gabica27

Ne vakítsd a népet, amúgy elég hihetőnek hangzik a halandzsád.

Kérdezőnek:

Ezek lehetnek:

-Váltókapcsoló

-Nagy távolság a kapcsoló és a lámpa között

-A kapcsolóban valamilyen jelzőfény van

Ezekből csak az egyik orvosolható: a kapcsoló cseréje jelzőfény nélkülire.

Illetve ha többágú a csillár, az egyik lámpa legyen hagyományos izzó, akár 15 W-os is elég.

2010. dec. 25. 11:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy kimaradt. ha nem a fázist szakítja a kapcsoló, akkor is ílyet produkál.
2010. dec. 25. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 11:44

Emberek vagyunk, tévedhetünk. Legjobb tudásom szerint írtam, amit írtam. Ha más oka van, amiről nem tudok, előfordulhat. De ha okosabb vagy e tárgykörben, akkor viszont megkérdeznélek (csak hogy én is okosodjak): a számítógép kikapcsolása után miért villognak még egy ideig a billentyűzet led-jei?

2010. dec. 26. 09:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2010. dec. 26. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!