Miért villog este a lámpa?
Figyelt kérdés
Amolyan takarékos égőt használok és este, miután lekacsoltam a villanyt, rendszeres időközönként felvillan az egyik "cső" - ez miért van?2010. dec. 25. 10:20
2/7 anonim válasza:
szia! A fénycsövek "előtt" van egy kis kondenzátor, az segít beizzítani a csövet. Amikor lekapcsolod, a kondenzátor is "kiürül", ezek a kis felvillanások. Ugyanilyet láthatsz akkor, ha pl kikapcsolod a számítógépet és utána a billentyűzeten felvillan a numerikus billentyűzet led-je.
3/7 anonim válasza:
A mumus pedig a technika ördöge, szóval csak óvatosan. :)
4/7 anonim válasza:
RE: Gabica27
Ne vakítsd a népet, amúgy elég hihetőnek hangzik a halandzsád.
Kérdezőnek:
Ezek lehetnek:
-Váltókapcsoló
-Nagy távolság a kapcsoló és a lámpa között
-A kapcsolóban valamilyen jelzőfény van
Ezekből csak az egyik orvosolható: a kapcsoló cseréje jelzőfény nélkülire.
Illetve ha többágú a csillár, az egyik lámpa legyen hagyományos izzó, akár 15 W-os is elég.
5/7 anonim válasza:
Egy kimaradt. ha nem a fázist szakítja a kapcsoló, akkor is ílyet produkál.
6/7 anonim válasza:
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 11:44
Emberek vagyunk, tévedhetünk. Legjobb tudásom szerint írtam, amit írtam. Ha más oka van, amiről nem tudok, előfordulhat. De ha okosabb vagy e tárgykörben, akkor viszont megkérdeznélek (csak hogy én is okosodjak): a számítógép kikapcsolása után miért villognak még egy ideig a billentyűzet led-jei?
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2010. dec. 26. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!