A piros vagy a zöld lézer pointer az erősebb ugyanolyan teljesítmény mellett? (200mW)
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy melyikkel lehet gyorsabban meggyújtani a gyufát, kidurrantani a lufit, átvágni a CD tokot, stb.2010. dec. 22. 14:19
2/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ, de azért nem 1 db alapján szeretnék dönteni.
2010. dec. 22. 14:31
3/9 anonim válasza:
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
zöld
Ennyi alapján már tudsz dönteni?
4/9 A kérdező kommentje:
Micsoda humor... Köszi a választ, tudok dönteni. :)
2010. dec. 22. 15:17
5/9 anonim válasza:
Mi az, hogy "erősebb"? Eddig azt hittem, az az "erősebb", aminek nagyobb a teljesítménye.
6/9 A kérdező kommentje:
Igen, de ugyanolyan teljesítményű lézerek között is van különbség, mert nem mindegy, hogy milyen hullámhossza van a fénynek, magyarul milyen színű. Minél kisebb a hullámhossz, annál "erősebb". A vörös az 660nm, a zöld 532 a kék pedig 473nm hullámhosszú. Utóbbi nagyon drága, ezért a forgalomban lévő "kék" lézerek általában 407 nm hullámhosszúak, amik már elég olcsók. Épp most olvastam utána. :)
2010. dec. 22. 18:40
8/9 A kérdező kommentje:
nincs mit :)
2010. dec. 22. 19:30
9/9 anonim válasza:
ez sok mindentől függ... a zöld lényegében egy infradióda amiből kristályok állítanak elő zöld fényt. a piros pedig mar így lép ki a diódából. ugyan olyan teljesítmény mellett az infra erősebb mert jobban elnyelődik a fénye az anyagokban (égetés szempontjából) a zöldet azért mondják erősebbnek mert a zöld fény intenzívebben látható az emberi szem számára ugyanakkora teljesítmény mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!